Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България

Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България, за да бъде представена информацията в тях по модерен, ясен, разбираем и привличащ туристите начин. Това обяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на днешния парламентарен контрол в отговор на депутатски въпроси.

В междуведомствената група ще участват експерти от Министерство на туризма, Министерство на културата, Министерство на земеделието и храните и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Тяхната цел е развитие, популяризиране и създаване на благоприятна среда за рекламирането на културния туризъм у нас.

При отговорът на министъра стана ясно още, че нито тя, нито министърът на културата имат правомощия да определят работното време на културно-историческите туристически обекти. „Тези обекти се стопанисват от регионални или общински музеи. Работното време се утвърждава със заповед на директора на съответния музей“, каза министър Динкова. Тя обясни, че слабият посетителски интерес през зимните месеци към някои от туристическите обекти се дължи на трудния достъп до тях.

„Предварителната заявка за посещението на подобни обекти не е само българска практика, тя не става само по телефона, но и по електронен път, който често се използва от чуждестранните туристи. Предварителната заявка е и форма за по-добро планиране на дейностите на музеите“, каза още Зарица Динкова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини