Обявиха отличените участници в конкурса "България - земя на герои" в навечерието на 3 март

По повод 3 март - Национален празник на Република България, Община Димитровград и ОП „Детски и младежки център“ проведоха Общински рецитаторски онлайн конкурс „България - земя на герои”. Целите на конкурса бяха популяризиране на българската поезия сред подрастващите деца и младежи, възпитанието им към патриотизъм и родолюбие и създаване на интерес към българското литературно творчество и история.

В тази годишното издание на онлайн конкурса се включиха над 300 участници от различни краища на България. Надпреварата се състоя в три категории:

І Категория – деца със специални образователни потребности, ІІ Категория – деца от детски градини и училища и ІІІ Категория – групови участия. Тричленно компетентно жури оцени и класира рециталите по следните критерии: съответствие на рецитала с темата на конкурса, сценично поведение, актьорско майсторство, правоговор и дикция.

Официалното награждаване на Общински рецитаторски онлайн конкурс „България -  земя на герои” ще се състои на 04 март 2022 г. от 16:00 ч. пред сградата на ОП „Детски и младежки център“. При лоши метеорологични условия награждаването ще бъде по график в зала 1, етаж 2 в сградата на ОП „Детски и младежки център“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини