Над 200 деца се включиха в игра за велосипеди, 30 вече превзеха общината и ОбС

    Близо 30 деца посетиха днес сградата на Общината, като част от опознавателната образователна игра "Опознай Димитровград, за да го обикнеш", информират от местната администрация.

    Децата бяха посрещнати от кмета Иво Димов, който им разказа за общината и показа различните зали и своя кабинет. Децата с любопитство разгледаха Заседателната зала, зала "Гросето", както и Ритуалната зала, където се сключват гражданските бракове. 

    "За първите пет дни от старта на играта са раздадени над 200 книжки за печати. Интересът е много голям. Освен трите велосипеда, които сме предвидили да бъда теглени с жребий на празника на града за участниците, вече има и четвърти велосипед. Той е дарен от възрастен дарител, като подкрепа за чудесната инициатива", сподели директорът на ОП "Детски и младежки център", Евгени Пенев. 

    Образователната игра "Опознай Димитровград, за да го обикнеш" се провежда през летния период до 31 август 2022г. Проектът е финансиран по общинската програма "Димитровград на младите"  и е насочен към децата и младите хора. Предвидено е да бъдат посетени 7 знакови обекта в града, от които да се получат печати върху специално подготвена за целта книжка - Градска библиотека "Пеньо Пенев", Исторически музей, Дом-музей "Пеньо Пенев", Художествена галерия "Петко Чурчулиев", НАОП "Джордано Бруно", Общинска администрация и ОП "Детски и младежки център". 

    Всеки участник избира сам последователността на обектите, които трябва да посети. Желаещите да се включат в играта могат да получат от сградата на ОП „Детски и младежки център" книжката "Опознай Димитровград, за да го обикнеш", в която са включени обекти от Димитровград. Задачата е да ги обиколят и след разглеждането им да получат подпис и печат от служител на обекта. След подпечатване на всички обекти, включени в книжката, тя се предава в ОП „Детски и младежки център". Така могат да участват в томбола с награди - велосипеди, която ще бъде изтеглена по време на празника на града. 3 са осигурените велосипеди от ОПДМЦ и към днешна дата дарител е осигурил още едно колело, което ще се разиграе в томболата, която ще бъде теглена на празника на Димитровград.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини