Търсят титуляр за директорското място в РИОСВ-Хасково

Министерството на околната среда и водите обяви конкурс за две директорски позиции в регионалните си структури-за Хасково и Бургас.

Кандидатите трябва да са с висше образование с минимална образователно-квалификационна степен –магистър по икономика, право,  по технически, природни или хуманитарни науки. Трябва да имат професионален опит от минимум 3 години на ръководна длъжност и  7  години опит в областта на анализи, управление, мониторинг и контрол.

Конкурсът ще се проведе традиционно в три етапа, като първият е по документи, вторият е  представяне на концепция на тема „Прилагане на политика по опазване на околната среда на регионално ниво – управление и контрол”, а одобрените във втория тур ще се явят на събеседване с комисията.

В настоящият момент Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Хасково се ръководи от временно изпълняващата длъжността директор инж.Наталия Пачеманова. Тя застъпи със скандал през есента на 2021 година на мястото на избраната с конкурс инж.Тонка Атанасова, която е хасковлийка, но дълги години управлява Регионалната екоинспекция в Бургас. Тогава беше разпространен и списък за смяна на голяма част от ръководителите на държавните структури в региона, съставен от назначения от служебното правителство на Стефан Янев областен управител на Хасково Минко Ангелов. В него срещу  зачертаното име на инж. Атанасова стоеше това на инж.Пачеманова. Екипът на РИОСВ-Хасково излезе на протест в защита на инж. Атанасова, но въпреки това рокадата беше извършена, а Минко Ангелов отрече да е неин инициатор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Последни новини