Прокуратурата поема РИОСВ- Хасково заради засечени нарушения

Министерството на околната среда и водите е сезирало прокуратурата след установени нарушения в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Хасково. Това съобщиха от ведомството на интернет страницата си.

Нарушенията са засечени от Инспектората към министерството след проверка в РИОСВ - Хасково, при която са установени   редица допуснати нарушения и сериозни пропуски по прилагане на екологичното законодателство.

Досегашният директор на инспекцията Наталия Пачеманова е освободена от поста, а длъжността ще бъде заета от временно изпълняващ.

Поводът за проверката са сигнали, получени в МОСВ, разясняват от там.

Инспекторатът е установил и редица нарушения, свързани с назначения в регионалната структура. При съмнения за нарушения незабавно ще се извършват нови проверки. Ръководството на министерството ще използва всички правомощия, които законът предвижда, за да понесат нарушителите отговорност, и подобни практики да бъдат преустановени, се посочва от МОСВ.

Пачеманова беше назначена по време на служебния кабинет на Стефан Янев за директор на РИОСВ-Хасково. Остана като титуляр и след проведен конкурс. Тя зае мястото на Тонка Атанасова, която по-рано се пребори за него също след конкурс.

Името на Пачеманова обаче излезе преди да стъпи в длъжност в прочутия списък, който „изтече“ в обществено пространство, на областния управител Минко Ангелов с имена на хора, определени за назначаване в регионалните звена на министерствата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ру
    Румен
    61 -1
    14:53, 24 фев 2023
    Абе толкова ли е " сладък" този пост че през няколко месеца се надпреварват кой да е директор?? Тука трябва да има някаква далавера явно.....
  • 2
    Ду
    Дунка
    1 0
    07:49, 28 фев 2023
    Сладък е пращат ги политически да търсят нарушения на който не си плаща на мафията.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини