ПП срещу хибридните атаки: Армии от тролове в притеснителен синхрон с партийни лидери и дейци

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ (ПП) призова в декларация за отказ от похватите на хибридна война в името на националния интерес на страната и благото на всички български граждани. Това посочи Николай Ангов, народен представител от ПП в декларация от името на парламентарната група.  От ПП отчитат, че се наблюдава активна дезинформация и засилено тиражиране на фалшиви новини в обществото.

Притесненията ни са засилени от видимата синхронизация между действията на т. нар. армии от тролове с партийни лидери и дейци, заяви Ангов. Всеки ден чуваме по една лъжа за правителството и за управляващото мнозинство. Сто дни – сто лъжи. Работата на опозицията не би трябвало да включва фалшиви новини, посочи депутатът.

В текста на декларацията се посочва, че активното разпространение на невярна информация е започнало много преди войната, а в резултат на разпространението на фактически неточни твърдения, се стигнало до ситуация, в която обществото днес, не е единно дори по темата с оказването на помощ на жени и деца, които бягат от войната. Жени и деца от народ, който е участвал в освободителната за нас война и е дал жертви. Вие в момента подпомагате разделението в обществото, обърна се Ангов към представителите на партиите от опозицията.

„Ние депутатите от ПП настояваме хибридните атаки да бъдат прекратени, не защото вредят на всички нас, а на българското общество, на хората, които са ни избрали да сме тук“, посочи той. В декларацията се визират „откровено неверни твърдения“ за сделките на държавната газова борса, с които уж държавата продавала газ, а после се оказало, че купува, през внушенията за дълга, който уж се увеличавал, а пък той се оказва, че намалявал и манипулациите, че управляващите са „изпуснали“ епидемията, до „нескопосан опит за пиар“ относно изтеглянето на българския екипаж на кораб от Мариупол. Смятаме това за безотговорно, каза депутатът. 

От ПП апелират и българските граждани да проверяват информацията, която им се поднася, да я сравняват с фактите и официалните данни и да се внимава с информационните източници на новинарския поток.

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини