Американска военна помощ за 800 млн. долара е пристигнала в Украйна

Доставките от пакет от 800 милиона долара за сигурност за Украйна пристигнаха от САЩ през уикенда. Това заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби по време на брифинг в понеделник, съобщава CNN. Друг пакет ще пристигне "в следващите 24 часа", добави Кърби.

"Даваме приоритет на тези възможности в тези доставки, от които знаем, че украинците се нуждаят най-много: Javelins, Stingers, UAV, така че всички те са приоритетни", каза Кърби.

В петък Министерството на отбраната обяви нов пакет от 300 милиона долара за "допълнителна помощ" в рамките на правомощията, предоставени от Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна (USAI), според съобщение на Министерството на отбраната на САЩ.

Кърби каза, че пакетът от 300 милиона долара, който ще бъде за закупуване от контрагенти, а не от американските запаси, е просто "друг инструмент" в помощ на Украйна.

"Фактът, че използваме USAI, е просто още един инструмент в кутията с инструменти, това не означава някакъв вид дефицит, който да засяга готовността на САЩ на този етап", каза Кърби.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини