Задържаха двама за нападението над медицински екип в Хасково

Двама мъже на 36 и 39 г. са задържани за нападението над хасковските медици, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за агресията срещу медицински лица е подаден вчера в 16:30 часа Районното управление в Хасково. Служителите в Центъра за спешна медицинска помощ към МБАЛ Хасково са заявили, че вчера в 6:30 часа са посетили адрес на улица „Дунав“ в областния град. Те обяснили, че докато изпълнявали служебните си задължения срещу тях близките на болния проявили агресия, изразяваща се бутане и заплахи.

Медицинският екип от ЦСМП-Хасково посетил адреса в Хасково във връзка с подаден сигнал за 62-годишен мъж, преживял инфаркт, който бил със стягане в гърдите. Докато медиците се опитвали да извършат прегледа, близките на пациента започнали да се държат агресивно срещу тях. Болният мъж бил пренесен до линейка. Медицинската сестра Мариана Атанасова, част от екипа на ЦСМП-Хасково, докато слизала по стълбите на блока била дърпана за косата от близък на пациента, вследствие на което й паднали очилата. Пациентът бил откаран в Спешното отделение, където му била оказана медицинска помощ.

Двамата нападатело са били с мярка на задържане до 24 часа по образуваното досъдебно производство. От прокуратурата съобщиха, че се води разследване за причиняване на лека телесна повреда на 53-годишната медицинска сестра Мариана Атанасова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ка
    Как няма да ви заплашват
    16 -22
    13:07, 7 апр 2022
    Некадърници !!! Виж коментара
    • Не
      Неуважаеми!
      32 -10
      13:42, 7 апр 2022
      Не може да наричаш някой некадърник само защото не е успял да спаси същество, чието сърце работи с 50 % от капацитета си и въпреки това високоингелигентния възпитаник на Сорбоната е подложил и шише ракия и кутия цигари! Та по тоя повод е добре да се помисли сред циганите да се проведат ускорени курсове по здравно образование-в противен случай си мислят ,че са наследници на пакистанския вариант на Дънкан Маклауд!
    • Къ
      Къде е бил дефибрилатора бе
      11 -22
      13:49, 7 апр 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • До
      До
      1 0
      02:26, 9 апр 2022
      До всички лекари безхаберници неуки въобще думи нямам малко им е да ги бият по адреси и унижават що за безхаберие що за навлеци са това днешните лекари и представа си нямат какво да правят с болен пациент то е лесно да павкат цигари безхаберници такива малко им е що народ измря никакво отношение лекар-пациент никакво възпитание нямат думи нямам що за простотия са всичките те какво очакват червен килим ли да им постелят простотия голяма това са те затова ги бият по адреси защото не са за тази позиция ????хванете се продавайте пица на парче тогава като не ви се занимава с болни ама той умрял ала бала абе за трепане за всичките до един неможе в нормална държава да е такова отношението им към хора който се обръщат към тях при нужда това са за незная за думи не намирам думи нямам това не е нормално отношението им ????малко им е дано ги бият още по адреси докато не им доиде акъла в главите и да започнат да работят както е в другите страни просто тук няма закони и всеки си мисли че тои е господар на живота ти (всеки лекар) как може !!!!!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини