Вандалът, потрошил обществения асансьор в Димитровград, е бил криминално проявен

Преди седмица ядосан мъж бе заснет да разбива вратата на асансьора на пасарелка в Димитровград. Самоличността на извършителя е установена от органите на реда, а по информация на кмета Иво Димов, вандалът е бил криминално проявен.

Според датата и часа на клипа, проявата на вандализъм е на 27.06.2022г. в 21:38 часа, когато мъж, ядосан заради това, че асансьора не работи, разбива вратата му с ритник пред очите на жена, невръстно дете в количка, както и пред други свидетели. Ремонтът, който е платен от общинската хазна, струва около 2 000 лева, заяви кметът на Димитровгвград, като той обобщи и че тези вандалски прояви костват на общината средно годишно около 25 000 лева.

Криминално проявеният мъж би трябвало да бъде подведен под отговорност и да бъде осъден поне да заплати нанесените щети. Кметът Димов заяви, че глобата за вандализъм е с пренебрежително ниска стойност - между 50 и 300 лева, което явно не респектира извършителите на вандалски прояви, като тези срещу асансьорите на пасарелките, които са почти ежеседмични.

Цялото интервю с кмета Иво Димов гледайте във видеото към материала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Боже упази България, сега и Веднага щото няма управияяяяяяя!!!!
  • 2
    Е
    Е
    4 0
    14:22, 4 юли 2022
    Кой е този боклук? Защо му крият лицето и името? А и жена му коя е? Вероятно тя е мрънкала и му е опявала че не са излезли с колата.
  • 3
    Бо
    Боцко
    5 0
    14:26, 4 юли 2022
    Я го тикнете в затвора и на него да му разбият тъй задният вход...
  • 4
    Фе
    ФЕН
    3 0
    17:55, 4 юли 2022
    Значи,щом е от кримиконтингента,може,да чупи.А ние не от ,,контингента''',не можем?Ние,ще спортуваме,по стълбите!
Последни новини