27 °C

Трима младежи разбиват асансьора на пасерелката, хора с патерици катерят стълбите – ВИДЕО

Изображение 1 от 6

  В неделния ден, 14-ти юли, в социалната мрежа фейсбук бе качена снимка на разбитата врата на единия асансьор на пасарелката, даваща възможност за пресичане на жп линиите, преминаващи през Димитровград. Разбитото съоръжение е на жп надлеза, който осигурява пешеходната връзка между Неделен пазар и кв. „Христо Ботев“, излизащ между блокове 4 и 6 на ул. „Емилиян Станев“.

  На видео от охранителните камери на пасарелката, публикувано във фейсбук, се вижда как 3 момчета се качват в асансьора минути преди 23 часа на 13-ти юни (според датата на видеоклипа) и при слизането разбиват вратата на съоръжението. Явно момчетата са закъсали в лифта, защото 4-тото момче от компанията, което слиза преди тях по стълбите с колелото, се връща отново до горната част на асансьора, малко след като другите 3-ма са слезли с него и се опитва да повика машината, за се качи отново горе, но без успех. На втората част от клипа се вижда, че момчета излизат от асансьора на партерното му ниво със сила и разбиване на вратата, след което продължават да я ритат и побягват. Лицата на младежите в клипа са умишлено замъглени.

  Това е поредният вандалски акт върху съоръжението, което след поставянето си през 2014-та година прекрати опасните пресичания през жп линиите между разделените от тях две части на града. Глобата, която е предвидена за вандалски прояви върху асаньорите  с Наредба №3 на  Община Димитровград, е в размер на 500 лв. плюс цената на ремонта.

  Тази сутрин още към 9 часа вратите на асансьора бяха затворени от техници, обслужващи лифтовете на пешеходния надлез, но съоръжението все още не функционира, поради нуждата от подмяна на компоненти.

  На място видяхме как възрастни и трудноподвижни хора с много усилия се опитват да преодолеят множеството метални стъпала, за да се изкачат или да слязат, препятствие бе и за хората с колички и багажи.

  Разпитахме една от възрастните дами, която с 2 бастуна/патерици се наложи да слезе по множеството стъпала, което ѝ отнема минути и много усилия и болки.

  Жената е тръгнала от централната част на града, да си хване автобуса, който да я откара в Окръжна болница в Хасково за преглед. Избрала е този маршрут, за да не ѝ се налага да обикаля по моста и да си спести наклоните за изкачване и слизане по него, но се сблъсква с по-голямо препятствие –  неработещия асансьор.

  След като запитахме жената, какво би отправила като послание към хората, които умишлено са разбили асансьора, тя през сълзи каза, че за да разберат нейната мъка, трябва да бъдат поне един ден в нейното положение и да се борят с всяка стълба и бордюр.

  Жената е тръгнала пеша към спирката, за да си хване автобуса за Хасково, защото разчита на пенсия и не може да си позволи такси дори за рамките на града. И друг път се е случвало да попадне на неработещ асансьор, но разбирала че е техника и тя понякога се поврежда, но ума ѝ не побира, защо някой би и причинил всичките тези страдания умишлено и не се ли замислят тези хора преди да рушат, че има други, които се нуждаят, не за комфорт, а по необходимост от тези асансьори.

  Възръстната и трудно подвижна жена не знае, когато се прибира от Хасково в днешния следобяд, от къде да мине, защото ако избере пасарелката и асансьора още не работи, ще се наложи да изкачва всички тези стълби, което за нея ще бъде изключително трудно и болезнено.

  До отремонтирането на подемното съоръжение,  там ще бъде изключително трудно преминаването на майки с колички, трудно подвижни хора и инвалиди, разчитащи на своите столове. Поредния вандалски акт ще ощети отново общинския бюджет, който ще заплати с нашите пари за ремонта, но се надяваме вандалите да бъдат установени и да понесат най-малко финансовата тежест за ремонта на жизненоважното за много хора съоръжение.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ти
   Тити
   19 0
   10:52, 15 юли 2019

   Безсрамници мизерни, опадък на обществото! Каъв е този стремеж за рушене и унищожение на всичко което ни заобикалям, това е опадък на овществото, какви са тези родители, които са възпитали тези серсеми. Хора, родители знайте тръгва се от добрия пример и хартииката в кошчето не пренебрегвайте възпитанието на децата си това е ваша отговорност, а не на обществото. Когато вие не справите страдат останилите, а вашите отрочета трябва да бъдат наказани от закона, който трбява да бъде в полза на обществото!

  • 2
   Ни
   нина ничи
   15 -1
   15:18, 15 юли 2019
   моля нека следващия път видим физиономийте на тези серсеми и на родителите им а не на пасарелкато през тази и другата седмица нека им се любува т всички
  • 3
   Ле
   Лени
   11 0
   16:21, 15 юли 2019

   Дайте им лицата на тези вандалчета, че който ги срешне да ги поздравява достойно!

  • 4
   На
   Наблюдател
   5 0
   17:18, 15 юли 2019
   Няма нищо тайно, което да не стане явно, прочее....
  • 5
   Ми
   Мина
   9 0
   20:22, 15 юли 2019
   Така става,като се правят закони,които не се спазват.Това са непълнолетни, що щат по улиците по това време без придружител. Защо полицията , като види по улиците тумби тийнейджъри , не провери личните им карти и , ако са непълнолетни, не ги прибере.Когато на другия ден родителите платят солидна глоба,за да си ги приберат , ще следят отрочетата им да не скитат до зори и да правят золуми.Спазване на законите му е майката.
  • 6
   Зн
   Знаещ
   6 -1
   20:24, 15 юли 2019
   Ми, като им криете лицата, за какъв чеп са Ви камерите??? Сега със сигурност ще ги похвалите за деянието им, нали????? Ей, много загубена територия сме??!!?!?!
  • 7
   Bg
   BGvesti
   3 0
   23:04, 15 юли 2019

   Закона не ни позволява да разкриваме лицата на децата, защото това може да им навреди. УНИЦЕФ ПРЕПОРЪЧВА: Винаги представяйте децата по зачитащ достойнството им начин. Децата никога не са безнадеждни, нито са просто пасивни жертви. Защитавайте самоличността на децата, жертви на сексуална експлоатация, или на обвинените или осъдени за престъпление. Прикривайте самоличността на всяко дете, ако за него има риск от репресивни мерки.

  • 8
   Bg
   BGvesti
   4 -1
   23:12, 15 юли 2019

   Полицията има достъп до видеофайловете без цензура, ние нямаме право да покажем лицата на децата на обществото или да разобличим самоличността им. По не потвърдена информация, децата са идентифицирани от правоохранителните органи и срещу тях ще бъдат предприети действия за да бъдат наказани.

  • 9
   Бл
   блъскай са
   3 0
   20:33, 16 юли 2019
   Да ги глобяват тея дришляци но също така и да вземат да инсталират по надеждни асансьори , с тоя асансьор за 3 лева дето през ден засяда с хора вътре и застрашава здравето им няма как да стане.
  • 10
   На
   Накева
   2 0
   15:13, 20 юли 2019
   Родителите и полицията са виновни за отношението на младежите. Това се връща като бумеранг,но не на тях а на обществото. На тях ще им се върне след време. Доколкото си спомням имаше закон за тях,и 21ч.нямат работа навън без възрастен. Какви хора ще станат не ми се мисли,като счупиха и голямата пейка и всичко около нея. Къде са полицаите???!!!

  Хороскоп за 14.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  14 авг 2020
  Последни новини