13 °C

Трима младежи разбиват асансьора на пасерелката, хора с патерици катерят стълбите – ВИДЕО

Изображение 1 от 6

  В неделния ден, 14-ти юли, в социалната мрежа фейсбук бе качена снимка на разбитата врата на единия асансьор на пасарелката, даваща възможност за пресичане на жп линиите, преминаващи през Димитровград. Разбитото съоръжение е на жп надлеза, който осигурява пешеходната връзка между Неделен пазар и кв. „Христо Ботев“, излизащ между блокове 4 и 6 на ул. „Емилиян Станев“.

  На видео от охранителните камери на пасарелката, публикувано във фейсбук, се вижда как 3 момчета се качват в асансьора минути преди 23 часа на 13-ти юни (според датата на видеоклипа) и при слизането разбиват вратата на съоръжението. Явно момчетата са закъсали в лифта, защото 4-тото момче от компанията, което слиза преди тях по стълбите с колелото, се връща отново до горната част на асансьора, малко след като другите 3-ма са слезли с него и се опитва да повика машината, за се качи отново горе, но без успех. На втората част от клипа се вижда, че момчета излизат от асансьора на партерното му ниво със сила и разбиване на вратата, след което продължават да я ритат и побягват. Лицата на младежите в клипа са умишлено замъглени.

  Това е поредният вандалски акт върху съоръжението, което след поставянето си през 2014-та година прекрати опасните пресичания през жп линиите между разделените от тях две части на града. Глобата, която е предвидена за вандалски прояви върху асаньорите  с Наредба №3 на  Община Димитровград, е в размер на 500 лв. плюс цената на ремонта.

  Тази сутрин още към 9 часа вратите на асансьора бяха затворени от техници, обслужващи лифтовете на пешеходния надлез, но съоръжението все още не функционира, поради нуждата от подмяна на компоненти.

  На място видяхме как възрастни и трудноподвижни хора с много усилия се опитват да преодолеят множеството метални стъпала, за да се изкачат или да слязат, препятствие бе и за хората с колички и багажи.

  Разпитахме една от възрастните дами, която с 2 бастуна/патерици се наложи да слезе по множеството стъпала, което ѝ отнема минути и много усилия и болки.

  Жената е тръгнала от централната част на града, да си хване автобуса, който да я откара в Окръжна болница в Хасково за преглед. Избрала е този маршрут, за да не ѝ се налага да обикаля по моста и да си спести наклоните за изкачване и слизане по него, но се сблъсква с по-голямо препятствие –  неработещия асансьор.

  След като запитахме жената, какво би отправила като послание към хората, които умишлено са разбили асансьора, тя през сълзи каза, че за да разберат нейната мъка, трябва да бъдат поне един ден в нейното положение и да се борят с всяка стълба и бордюр.

  Жената е тръгнала пеша към спирката, за да си хване автобуса за Хасково, защото разчита на пенсия и не може да си позволи такси дори за рамките на града. И друг път се е случвало да попадне на неработещ асансьор, но разбирала че е техника и тя понякога се поврежда, но ума ѝ не побира, защо някой би и причинил всичките тези страдания умишлено и не се ли замислят тези хора преди да рушат, че има други, които се нуждаят, не за комфорт, а по необходимост от тези асансьори.

  Възръстната и трудно подвижна жена не знае, когато се прибира от Хасково в днешния следобяд, от къде да мине, защото ако избере пасарелката и асансьора още не работи, ще се наложи да изкачва всички тези стълби, което за нея ще бъде изключително трудно и болезнено.

  До отремонтирането на подемното съоръжение,  там ще бъде изключително трудно преминаването на майки с колички, трудно подвижни хора и инвалиди, разчитащи на своите столове. Поредния вандалски акт ще ощети отново общинския бюджет, който ще заплати с нашите пари за ремонта, но се надяваме вандалите да бъдат установени и да понесат най-малко финансовата тежест за ремонта на жизненоважното за много хора съоръжение.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ти
   Тити
   19 0
   10:52, 15 юли 2019

   Безсрамници мизерни, опадък на обществото! Каъв е този стремеж за рушене и унищожение на всичко което ни заобикалям, това е опадък на овществото, какви са тези родители, които са възпитали тези серсеми. Хора, родители знайте тръгва се от добрия пример и хартииката в кошчето не пренебрегвайте възпитанието на децата си това е ваша отговорност, а не на обществото. Когато вие не справите страдат останилите, а вашите отрочета трябва да бъдат наказани от закона, който трбява да бъде в полза на обществото!

  • 2
   Ни
   нина ничи
   15 -1
   15:18, 15 юли 2019
   моля нека следващия път видим физиономийте на тези серсеми и на родителите им а не на пасарелкато през тази и другата седмица нека им се любува т всички
  • 3
   Ле
   Лени
   11 0
   16:21, 15 юли 2019

   Дайте им лицата на тези вандалчета, че който ги срешне да ги поздравява достойно!

  • 4
   На
   Наблюдател
   5 0
   17:18, 15 юли 2019
   Няма нищо тайно, което да не стане явно, прочее....
  • 5
   Ми
   Мина
   9 0
   20:22, 15 юли 2019
   Така става,като се правят закони,които не се спазват.Това са непълнолетни, що щат по улиците по това време без придружител. Защо полицията , като види по улиците тумби тийнейджъри , не провери личните им карти и , ако са непълнолетни, не ги прибере.Когато на другия ден родителите платят солидна глоба,за да си ги приберат , ще следят отрочетата им да не скитат до зори и да правят золуми.Спазване на законите му е майката.
  • 6
   Зн
   Знаещ
   6 -1
   20:24, 15 юли 2019
   Ми, като им криете лицата, за какъв чеп са Ви камерите??? Сега със сигурност ще ги похвалите за деянието им, нали????? Ей, много загубена територия сме??!!?!?!
  • 7
   Bg
   BGvesti
   3 0
   23:04, 15 юли 2019

   Закона не ни позволява да разкриваме лицата на децата, защото това може да им навреди. УНИЦЕФ ПРЕПОРЪЧВА: Винаги представяйте децата по зачитащ достойнството им начин. Децата никога не са безнадеждни, нито са просто пасивни жертви. Защитавайте самоличността на децата, жертви на сексуална експлоатация, или на обвинените или осъдени за престъпление. Прикривайте самоличността на всяко дете, ако за него има риск от репресивни мерки.

  • 8
   Bg
   BGvesti
   4 -1
   23:12, 15 юли 2019

   Полицията има достъп до видеофайловете без цензура, ние нямаме право да покажем лицата на децата на обществото или да разобличим самоличността им. По не потвърдена информация, децата са идентифицирани от правоохранителните органи и срещу тях ще бъдат предприети действия за да бъдат наказани.

  • 9
   Бл
   блъскай са
   3 0
   20:33, 16 юли 2019
   Да ги глобяват тея дришляци но също така и да вземат да инсталират по надеждни асансьори , с тоя асансьор за 3 лева дето през ден засяда с хора вътре и застрашава здравето им няма как да стане.
  • 10
   На
   Накева
   2 0
   15:13, 20 юли 2019
   Родителите и полицията са виновни за отношението на младежите. Това се връща като бумеранг,но не на тях а на обществото. На тях ще им се върне след време. Доколкото си спомням имаше закон за тях,и 21ч.нямат работа навън без възрастен. Какви хора ще станат не ми се мисли,като счупиха и голямата пейка и всичко около нея. Къде са полицаите???!!!

  Хороскоп за 15.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  15.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  15.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  15.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  15.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  15.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  15.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  15.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  15.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  15.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  15.10.2019
  Последни новини