Приемни за граждани и открити телефонни линии ще работят в противопожарните служби в Пернишка област

Приемни за граждани и открити телефонни линии ще работят пред следващата седмица в противопожарните служби в Пернишка област, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Те ще бъдат в часовете между 9:30 ч. и 12:00 ч. всеки ден в канцелариите на директорите на службите в Перник, Радомир, Брезник и Трън. Инициативата е посветена на седмицата на пожарната безопасност, която започва в понеделник.

Същия ден Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Трън ще отвори вратите си за граждани. В пограничния град ще бъде открита и изложба на рисунки, участвали в конкурса „С очите си видях бедата“ на ученици от СУ „Гео Милев“. В Ковачевци пък ще се проведе демонстративно занятие съвместно с местното доброволно формирование.

В Деня на отворените врати всички желаещи могат да се запознаят с техниката, ежедневните занимания на огнеборците и мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия в съответните Районни служби. Той ще се състои на 13 и 14 септември в Брезник и на 15 септември в Радомир и Перник.

Множество събития съпътстват седмицата на пожарната безопасност. В Радомир ще бъде подредена изложба на пожаро-техническо въоръжение, свързано с историята и развитието на пожарното дело, ще има демонстрация на възможностите на пожарен автомобил. В Брезник са предвидени мероприятия с децата от детските градини, демонстриране на тактико–технически способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Огнеборците ще поднесат венци и цветя на паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов, ще бъде отслужен тържествен водосвет за здраве и благоденствие в Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини