Три вида приложения, които да избягвате

Moбилните приложения се промениха значително и вече са основния хъб за достъп до онлайн съдържание и дигитална информация. Смартфоните ни улесняват в повечето аспекти на ежедневието, но крият все по-големи рискове свързани със сигурността. Трябва да бъдем много внимателни, когато изтегляме приложения, тъй като хакерите проявяват все по-голяма активност. 

Предоставянето на достъп до лична информация и разрешения ни прави уязвими и това е проблем, който се задълбочава постоянно. Може да подобрите сигурността си при работа със смартфоните, ако избягвате определени категории мобилни приложения. По този начин ще лимитирате достъпа до поверителна информация и респективно възможността да попадне в хакери. 

Facebook притежават някои от най-популярните приложения за комуникация. Именно Messenger, Instagram и WhatsApp таргетират най-агресивно потребителите. Опциите за поверителност са скрити в менютата, като приложенията на компанията събират огромно количество данни за всеки профил. В това число влиза списъка с контактни, текстовите съобщения, достъп до камера и микрофон, вградена памет, локация, история на браузване и др. 

Приложния за времето

Колкото повече информация споделяте, толкова по-лесно може да станете жертва на хакери. Популярните приложения за прогноза за времето са втората категория, която е препоръчително да избягвате, съобщава MakeUseOf. Най-популярните заглавия за следене на метеорологичната обстановка могат да събират повече данни за вас, отколкото вероятно предполагате. 

Приложения за запознанства

Дори водещи приложения като AccuWeather вече бяха уличени, че споделят локация за потребителите без изричното им разрешение. Третата категория мобилен софтуер, която трябва да избягвате са приложенията за запознанства, които набират голяма популярност. Регистрирането на профил изисква предоставянето на поверителни данни, включително и локацията, но също акаунти в Spotify, Instagram или Facebook.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини