Борисов забрани побоя в ДАНС. Преглед на националния печат

„Стандарт": Вадим 300 млн. евро за "Набуко"

България е готова да извади 300 млн. евро за изграждането на газопровода "Набуко". Това е сумата, която се пада на страната ни. Тя е разчетена при условието, че делът ни е 16,6% и условието, че газопроводът ще се изгражда с 30% собствено финансиране на участниците и 70% кредит на проектната компания. Това заяви вчера министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков след среща с Йошка Фишер - консултант по политическите въпроси на OMV и RWE около проекта "Набуко" и бивш външен министър на Германия. Според Трайков в условията на криза всяко евро е важно, но за сериозните проекти като "Набуко" пари ще се намерят.

 

„24 Часа": Бойко: Който иска да се бие в ДАНС, да дойде при мен

"Забранил съм побоя в ДАНС. Който иска да се бие, да идва в Министерския съвет при мен." Това заяви вчера министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с агентите на Държавната агенция за национална сигурност, която се проведе в сградата на НСБОП и НСС.
Заповедта към "побойниците" в българското ФБР бе отправена, след като станаха публично достояние скандалите между нейни служители, които ескалирали и до физическа саморазправа помежду им в кабинет на агенцията.

„Сега": Румяна Тодорова подава оставката

Върху мене се оказва политически натиск, в резултат на което аз ще си подам оставката, заяви Румяна Тодорова, управител на НЗОК. „Доверие в мене няма", призна Тодорова и изтъкна това като аргумент за напускането си. Тя помоли да бъде освободена от поста, който заема.

„Стандарт": Отчитат тока всеки месец

Тримесечното отчитане на тока вчера беше окончателно отменено от петчленен състав на Върховния административен съд. То беше въведено от ЧЕЗ през миналата година за абонатите в Западна България. След решението на съда дружеството се задължава да изпълни решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да се върне към едномесечно отчитане на тока. Според ВАС, в Общите условия на "ЧЕЗ Електро България" е записано, че абонатите трябва да плащат за ток ежемесечно. При отчитане на три месеца в повечето случаи се получава, че клиентите кредитират компанията и не плащат реално потребената енергия.

„Новинар": Грипът предизвика масова истерия

Опасността от заразяване със свински грип предизвика масова истерия и в Столичния градски транспорт. Уплашените граждани, които са вече добре осведомени от медиите, че вирусът се предава по въздушно-капков път, вдигат скандал на всеки, посмял да се доближи до лицето им. Освен маските, които се препоръчват от медиците, за да се предпазим от зараза, столичани закриват лицата си с шалове, всякакви видове носни кърпички, дори и с ръцете си.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини