МВР проверява сигнал срещу областния управител. Той: Това е клеветническа кампания

МВР проверява сигнал срещу областния управител на Хасково Минко Ангелов, съобщиха за eTV и Haskovo.net от силовото ведомство.

Сигналът е бил препратен от Президентството на Република България до полицията и компетентни институции. Публикации за злоупотреби от страна на губернатора бяха разпространени в две национални медии, в които бе публикуван и самият сигнал. Може да ги видите тук и тук. В сигнала се твърди, че областният управител на Хасково Минко Ангелов покровителства мащабен канал за контрабанден внос от Турция на фалшиви парфюми, за което получава колосален рушвет. „По 100 000 лева всеки месец прибира Ангелов за "чадъра", който е опънал над местна мафия, занимаваща се с нелегален внос на аромати“, пише в сигнала, подаден официално до президента Румен Радев.

Сочи се, че той е подаден от Григор Здравков и е изписан телефонният му номер. Потърсен за коментар, Здравков заяви, че не е подавал сигнал до медиите. „Аз не съм подавал сигнали където и да е по медиите. Такъв сигнал в този вид аз не съм подавал. Не казвам, че няма сигнали в Президентството за контрабанда на тема „Митници““, коментира Здравков.

От пресцентъра на МВР заявиха, че ще извършат всеобхватна и безпристрастна проверка така, както е обещал министър Иван Демерджиев, без значение от ранга на проверявания човек.

Относно твърденията, областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов не пожела да коментира случая пред репортери, но написа позицията си в социалната мрежа, отхвърляйки категорично обвиненията.

Ето цялата му позиция:

Във връзка с разпространен материал в информационна агенция, опитващ да урони репутацията ми като областен управител на Хасково, Ви уверявам, че oписаната публикация съдържа комбинация от неверни твърдения и внушения, чиято цел явно не е да се информира обществото, а да се подкопае доверието в институциите на държавата и да накърни престижа на областния управител като институция. Това се прави нарочно впредвид предприетите действия от държавните институции за затягане контрола и засилване борбата с корупцията, контрабандата и трафика на ГКПП „Капитан Андреево“.

Като водач на кандидатска листа за народен представител за 45НС, аз първи дадох гласност по темата и поведох борбата срещу корупцията, контрабандата и трафика на границата. През краткото 45НС депозирах въпроси към тогавашния министър на земеделието Десислава Танева защо финансово-ресурсни държавни дейности са възложени на частни фирми? Това не е ли предпоставка за корупция и задоволяване на частни, корпоративни и партийни интереси? Министърът на земеделието Десислава Танева не се яви на парламентарен контрол и въпросите останаха без отговори.

Всички тези мои действия доказват борбата за спазване на законите на Р България и интересите на обществото. Това е още едно неоспоримо доказателство за неистинността на изнесенaта информация и клеветническата кампания, която се води срещу мен. Като представител на бизнеса, на местната власт и изпълнителната власт през различни периоди от моя живот винаги съм отстоявал принципите на законност, прозрачност и честност.

Нямам представа какво представлява посочената в материала „Легия Антимафия“, но със сигурност това не е институция, която съгласно закона може да си позволява да води клеветнически кампании без доказателства срещу граждани на Р България. И в този смисъл аз ще си потърся правата пред Българския независим съд.

Обществото ни живее в епохата на фалшивите новини. Сега всеки, който търси слава или който иска да се обогати, се опитва публично да инфектира обществената среда с манипулации, които са му угодни. Без да си дава сметка, че желанието му за слава и/или пари може да подрони държавността, което е особено опасно предвид на всички предизвикателства в България.

Нямам притеснения, защото винаги съм бил чист пред съвестта си, пред закона и пред клетвата, която съм дал като областен управител.

Имам съмнения, че всички неверни твърдения и внушения, които бяха оправени срещу мен като областен управител на област Хасково в публикацията на електронна медия и сигнала на „Легия Антимафия“, са продиктувани от сенчести кръгове, които са намесени в незаконна дейност с цел да компрометират действията на държавните институции да упражняват засилен контрол на границата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хахахаха
    91 -11
    17:57, 11 ное 2022
    "Като представител на бизнеса, на местната власт и изпълнителната власт през различни периоди от моя живот винаги съм отстоявал принципите на законност, прозрачност и честност." - каза крадеца на ток
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини