Минко Ангелов е освободен от длъжността на областен управител на Хасково /допълнено/

Областният управител на Хасково инж.Минко Ангелов е освободен от поста си с решение на Министерски съвет от заседанието днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

За временно изпълняващ длъжността е назначен заместник-областният управител Мартин Узунов. Правителственото решение е във връзка с преместване на друга работа на Минко Ангелов. Първоначално не беше съобщено за преназначението му.

От Областната управа обаче побързаха да уточнят, че Минко Ангелов е решил да „приеме предизвикателството и да се присъедини към екипа на министъра на икономиката г-н Никола Стоянов“. Вероятно от правителството имат сериозно доверие в качествата на инженера като превъплъщение на неговите познания в сферата на икономиката, ако се разсъждава върху прессъобщението, подадено към медиите от Областната управа. В него се разяснява, че Минко Ангелов ще упражнява съветническата функция „във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професионализъм за овладяването на зараждащата се инфлация“.

Информацията идва непосредствено преди провеждането на изборите за 49 Народно събрание на фона на серия скандали около областния управител на Хасково, свързващи името му в корупционна схема през граничния пункт „Капитан Андреево“.

Само преди дни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи при идването си в Хасково, че има нова образувана проверка срещу Ангелов, но за какво е той не уточни. Стана ясно само, че тя касае неговите действия по служба.

За ситуацията Ангелов посочи, че проверката е свързана с отказа му за изземване на имоти публична държавна собственост на ГКПП „Капитан Андреево“, а причината за това е решение на съда, което спира принудителното изпълнение на заповедта.

Първата проверка срещу него тръгна миналата година след сигнал до Президента и още редица институции, че покровителства в схема за контрабандни стоки през граничния пункт в Хасковска област.

Заради това в края на ноември Ангелов обяви, че депозира оставката си и излиза в отпуск, за да няма съмнения, че оказва контрол върху проверката на компетентните органи.

В края на януари, тази година, той се върна в кабинета си в Областната управа и обяви пред медиите, че проверките срещу него са приключили, резултатите са докладвани в Парламента, а те го оневиняват. Това обаче се оказа не съвсем вярно. В началото на февруари от Главна прокуратура изясниха, че срещу Минко Ангелов продължават работата по образувани две преписки.

Скандалният областен управител пое управата на държавната администрация в Хасково в началото на август 2022 година за трети път като служебно назначен.

Той е магистър-инженер по „Автоматизация на производството“- ВИХВП- Пловдив. Има управленски опит в местната администрация, като общински съветник и заместник-кмет на община Хасково. През 2017 година беше назначен за областен управител в служения кабинет на Огнян Герджиков. Беше и временен областен в служебното правителство на Стефан Янев в периода май 2021 г. – януари 2022 година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Бр
    браво
    118 -23
    15:22, 22 мар 2023
    Най накрая махнаха този смешен човек дето крадеше ток ...... и други неща.Тоя винаги е бил схемаджия.Президента какво му беше изпило мозъка ....Вземете сега да го сложите на някакъв друг отговорен пост тоя крадец
    • Ха
      Хасковлия
      26 -3
      09:03, 23 мар 2023
      Ми сега какво ще прави директорката на РДСП Хасково - Сисито? Най - некомпетентната в системата парашутистка по списъка на Минко.
    • Iv
      Ivo
      9 -21
      13:40, 23 мар 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Ха
    хахаха
    102 -10
    16:00, 22 мар 2023
    Да ти имам простата пиарка.Те всички около него са толкова тъпи - „във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професионализъм за овладяването на зараждащата се инфлация“
    Ставате за смях отвсякъде ....
  • 3
    Те
    Тео
    52 -14
    17:59, 22 мар 2023
    "Скандалният областен управител".... много сериозна медия...
  • 4
    Ск
    скандален я, къв да е
    78 -11
    19:29, 22 мар 2023
    Ама може ли човек дето толкова се е изложил в Хасково (най-малкото с кражба на ток) ти да го сложиш да бъде областен управител? Какъв е ако не е скандален?И какъв трябва да си за да поставиш този човек на този пост? Аман от посредствени управляващи, аман от калинки и от хора дето за нищо не стават.Слагаме все удобни и за това сме на тоя хал.
    • Iv
      Ivo
      9 -23
      13:40, 23 мар 2023
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 5
    Навремето имаше един вицепремиер, който беше казал: " Егати и държавата, щом аз съм и вицепремиер " !
  • 6
    Ка
    Каренин
    51 -6
    22:32, 22 мар 2023
    Тоя може да го вземат в министерството на икономиката само като младши специалист и то по заместване, дотам му е капацитета.
    • Ха
      Хасковлия
      28 -6
      09:12, 23 мар 2023
      Много сте вдигнали летвата! Значително по - малък му и капацитетът, но "приятелите" му са с високи влияния!
  • 7
    Ба
    бай ИВАН
    26 -8
    10:56, 23 мар 2023
    Един доказан мафиот да се назначи на такава позиция означава само едно,този който го назначава е по-голям мафиот от него и този работи за него това е !Мафиотска държава нищо нема да се промени докато е пълно по-високите етаци на властта
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини