Деца от хасковски отбор по карате пострадаха при тежка катастрофа в Прохода на Републиката

    6 деца от хасковски отбор по карате пострадаха при тежка катастрофа в Прохода на Републиката тази нощ, съобщи NOVA. Инцидентът е станал минути след полунощ.

    Децата са пътували заедно с трима възрастни в микробус с хасковска регистрация, който е бил блъснат от ремарке на товарен автомобил с турска регистрация, тъй като поднесло и се завъртяло.

    От МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" заявиха, че в болничното заведение са приети общо 9 души - 6 деца и трима възрастни. Шофьорът на буса е 73-годишен мъж и е приет в реанимация с травматичен шок. По спешност му е направена черепно-мозъчна операция. Мъжът е в тежко състояние, с опасност за живота. В хирургия са приети трима души - две жени и едно дете. Жените са на 45 години и на 50 години. 50-годишната жена е приета с гръдна травма. Детето, прието в хирургията, е с травма на далак. В неврохирургията са приети 5 деца с мозъчно сътресение, в добро общо състояние, без опасност за живота.

    Заради тежката катастрофа Проходът на Републиката бе временно затворен.

    По-късно от NOVA съобщиха, че турският шофьор, връхлетял буса с шест деца на Хаинбоаз тази нощ, е задържан. Прокуратурата във Велико Търново му е повдигнала обвинение за причиняване на телесни повреди.

    Стана ясно, че децата са се прибирали от състезание в Румъния. Ще се разследва и защо през нощта се транспортират деца, което беше криминализирано след случая със загиналите ученици от Свищов в река Лим. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ка
      карадей
      59 -4
      18:36, 13 ное 2022
      Тия турски некадърници избиха сума ти народ,с неадекватното си шофиране.
    • 2
      Лу
      лудият Макс
      41 -9
      20:38, 13 ное 2022
      Тираджията вероятно ще си понесе последствията, но защо от пенсионер се кара микробуса и то късно вечер, колко човека са натъпкани вътре ? Кои са организаторите и кой е собственика на злополучният бус ???
    • 3
      Fb
      FB
      14 -1
      11:30, 14 ное 2022
      Пишете кой е клуба и треньора, да не станат грешки .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини