Отличиха победителите в общинския конкурс за коледна украса "Магията на Коледа"

Изображение 1 от 3

    Днес секретарят на община Димитровград, Венета Колева, връчи отличията на победителите в общинския конкурс за коледна украса „Магията на Коледа”, съобщават от местната администрация.

    Специална комисия в рамките на седмица разгледа на място учебните и социални заведения, за да оцени креативността, оригиналността и съвместната работа на деца и преподаватели по изработката на коледната украса на учрежденията. 26 институции от образователната и социалната сфера в община Димитровград участваха в общинския конкурс, който има за цел да поощри естетическото изпълнение на кът с тематична коледна украса в  училищата, детските градини и  центровете, предоставящи социални услуги за деца и младежи, като създава коледно настроение и радва ползватели и посетителите през периода на празниците. 

    На първо място сред училищата бе отличено Обединеното училище „Св.Св.Кирил и Методий” в кв.Черноконево. Директорът на училище Стиляна Драгиева сподели, че децата очакват с нетърпение и вълнение конкурса, който създава неповторимо празнично настроение в училището. Тя сподели, че голяма част от тях не разполагат с възможности да украсят домовете си и за това се вълнуват много в подготовката на училищната празнична среда.

    На второ и трето място са отличени ОУ „П.К.Яворов” и ОУ „Васил Левски” в с.Ябълково. Сред детските градини победител е ДГ „Роза”, чиято украса е превърнала цялата градина в приказно място за децата. На церемонията да получат наградата бе екипът на детското заведение с директор Антония Илиева. Второто и третото място отидоха при ДГ ”Приказка” и ДГ „Слънце”. Поощрителни награди за старанието получиха ДГ „Пролет”, ДГ №3 кв.Марийно, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Кризисен център и Център за обществена подкрепа.

    На класираните бяха връчени грамоти и парични награди. Отличените на първо място получават по 300лв., на второ по 250лв., на трето по 150лв., а за поощрителните награди равностойността е 50лв.

    На събитието присъстваха Директорът на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности” Диана Дончева и експертите от отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми” Калина Тонева и Мина Стоянова.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини