Промени в сектор ВиК обсъжда днес Иво Димов с кметове на заседание на НСОРБ

Днес кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва в работно заседание на Сдружението на общините, информират от местната администрация.

На заседанието днес кметовете ще обсъждат подготовката на XXXVI Общо събрание на НСОРБ, отчета на сдружението за изтеклата година и Програмата за дейността на НСОРБ за 2023г. Промени в сектор ВиК по обявения за обществено обсъждане от МРРБ ЗИД на ЗВиК, ще коментират кметовете на днешното заседание.

В дневния ред за обсъждане е превдвидено и становище на НСОРБ по ЗИД на Закон за енергията от възобновяеми източници (представено за междуведомствено съгласуване по реда на чл. 27 ЗНА). Важни теми в областта на образованието и становище по предлаганите промени за приобщаване на детските ясли към системата на предучилищното образование чрез ЗИД на Закона за предучилищното и училищното образование ще дискутират на работното заседание днес кметовете на общините. Становища НСОРБ ще обсъжда и по ЗИД на Закона за местните данъци и такси относно градовете с районно деление, както и по Закон за изменение и допълнение на Закона за горите и други инстуционални и организационни въпроси.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини