Партиите и коалициите в Димитровград стигнаха до консенсус за членовете на СИК

Представителите на партиите и коалициите в 48-то Народно събрание се разбраха за определяне състава и ръководствата на членовете на СИК в община Димитровград във връзка с произвеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 02.04.2023г. На проведените днес следобед консултации кметът на община Димитровград Иво Димов и секретаря Венета Колева запознаха представителите на парламентарно представените партии с предложението за формиране на секционните избирателни комисии. На срещата в разговорите като представители на политическите сили бяха Димитър Витанов, който представляваше коалицията ГЕРБ-СДС; Атанас Атанасов, като представител на "Продължаваме промяната"; Бахар Юсуф, която представлява ДПС; Венета Стоянова като представител на "Възраждане"; Пламен Панев, в качетвото си на пълномощник на "БСП за България"; Катя Панева, като пълномощен представител на коалиция "Демократична България - Обединение" и Иван Грозев от "Български възход".

На територията на община Димитровград броят на избирателните секции е 90.

738 ще са членовете на СИК в община Димитровград в предстоящия на 2 април вот. Най-много -  152 места в тях ще има Коалиция „ГЕРБ-СДС", следвана от КП "Продължаваме промяната" с 128 места,  ПП "ДПС" с 98 места, ПП „Възраждане”, Коалиция "БСП за България", Коалиция "Демократична България-Обединение" и "Български възход" ще разполагат с 90 места в секционните комисии. 

Местата в ръководствата на СИК и местата за членовете се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция. Съгласно решение на РИК - Хасково в община Димитровград 54 избирателни секции ще бъдат с по 9 члена и 35 избирателни секции с по 7 члена. Партиите и коалициите приеха направеното предложение от кмета на общината и разпределението състава на ръководствата на СИК да е както следва:    23

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини