Нови съдебни битки за падането на таксите за смет в Хасково и Димитровград

Административен съд-Хасково ще разглежда дела, образувани по жалби против определените размери на таксата за битови отпадъци за общините Хасково и Димитровград, съобщиха от там.

Делата са насрочени за разглеждане в открити съдебни заседания.

Част от тях са образувани са по оспорване на решения на Общински съвет – Хасково от 2022 г., с които са определени размери на таксата за битови отпадъци за 2020 г. и 2021 г. за населението на областния град, за населението на селата в община Хасково и за всички нежилищни имоти на предприятията.

Жалбите против тях са подадени от граждани и организации, като твърденията са за нищожност и незаконосъобразност на решенията. Делата са насрочени за първи и осми март.

В Административен съд в Хасково е постъпила и жалба против решение на Общински съвет – Димитровград, в частта му, с която е определен размера на ТБО за 2023 г. за населението на Димитровград и на с.Бодрово. Откритото съдебно заседание по това дело ще се проведе на 1 март.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван
    6 -1
    09:08, 1 мар 2023
    Делата се печелят, а тепегььоза кмет и т.н. общински съветници" продължават по стария тертип. Искат да прилапат още пари от населението. Измет!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини