Търсят с конкурс нов директор на екоинспекцията в Хасково

Регионалната инспекция по околна среда и води в Хасково е с оголено директорско място. За него е обявен конкурс от Министерството на околната среда и водите.

Изискуемата минимална образователно-квалификационна степен за позицията е кандидатите да са с образование: магистър- икономика, право, технически, природни или хуманитарни науки и с професионален опит от минимум 3 години на ръководна длъжност или с опит от 7 години в областта на анализи, управление, мониторинг и контрол. Крайният срок за подаване на документите е седми април.

Инж. Мариана Колева е временно изпълняващ длъжността директор на РИОСВ-Хасково в момента. До назначението й се стигна след като титулярният шеф на екоинспекцията Наталия Пачеманова беше отстранена от МОСВ.

Пачеманова влезе със скандал в РИОСВ Хасково през 2021 година. Тя беше назначена по време на служебния кабинет на Стефан Янев за директор на Инспекцията временно на мястото на Тонка Атанасова, която по-рано се пребори за него след конкурс. Преди това обаче изтече списък с имена на директори от държавните учреждения в региона на Хасково, които трябва да бъдат сменени и тези имената на тези, които трябва да бъдат назначени. Този списък придоби славата на "списъка на Минко Ангелов", областен управител по това време. В него фигурираха иманата на Атанасова, като зачертано и на Пачеманова, като на новия човек за назначаване.

Последва обявяването на конкурс по времето на министър Борислав Сандов. Пачеманова се яви на него и остана титуляр. През септември 2022 г. тя беше преместена на същия пост в екоинспекцията в Бургас. На нейно място в кабинета в Хасково влезе Костадин Гешев от Пазарджик. Два месеца по-късно отново беше върната на управленската позиция в Хасково. На нея остана до преди две седмици, когато трябваше да я освободи. За ситуацията от Министерството на околната среда и водите обясниха, че е сезирана прокуратурата ,след установени нарушения в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Хасково, свързани с допуснати нарушения и сериозни пропуски по прилагане на екологичното законодателство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Йо
    Йордан
    5 0
    00:27, 11 мар 2023
    Със свещ го търсят директора, който да се води по акъла на собствениците на най - замърсяващите фирми и предприятия, всички знаем кои са !!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини