Министър Сандов: Наталия Пачеманова спечели конкурса за директор на РИОСВ Хасково

Вицепремиерът и министър на екологията, Борислав Сандов, в интервю пред БТВ обяви, че Наталия Пачеманова, която до момента бе временно изпълняващ директор, е спечелила конкурса за длъжността и вече е директор на РИОСВ Хасково.

Назначената по време на служебния кабинет на Стефан Янев за временно изпълняващ директор на РИОСВ-Хасково Наталия Пачеманова остава титуляр на еко-инспекцията. Тя зае мястото на Тонка Атанасова, която по-рано се пребори за него след конкурс. Сега Пачеманова  е спечелила новия конкурс в надпревара с още 4 кандидати. До интервю за обявената позиция са стигнали и бившият шеф на РИОСВ Хасково, Тонка Атанасова, Марияна Вълчева - бивш кадър на РИОСВ- Хасково и Огнян Костадинов, но конкурсът е бил спечелен от Наталия Пачеманова.

Сандов заяви, че докато директорът на местната еко инспекция работи, като следва буквата на закона, той категорично ще седи зад гърба й и ще я подкрепя. Това изказване бе по повод издадената заповед от Пачеманова за пуска на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград, която 2 часа по-късно бе анулирана от министъра, като стана ясно, че тя е получила натиск от страна на служители от ТЕЦ-а. Припомняме, че топлоцентралата бе принудително затворена на 21 април след неизпълнения на предписания от еко инспекцията.

Като най-големи предизвикателства за себе си, в качеството си на директор на екоинспекцията, Пачеманова обяви, че са опазването на качеството на въздуха в Димитровград, регламентираните сметища в областта и чистотата на водите.

Бившият шеф на инспекцията, Тонка Атанасова сподели пред журналисти, че за резултатите от конкурса е научила от телевизионното изявление от министъра в неделната вечер по БТВ. Тя смята, че не е спазена процедурата за уведомление на кандидатите и ще обмисли дали да не я обжалва пред съда. Атанасова спомена, че е водела битка в административен съд по повод уволнението си миналата година, но го е загубила на 2 етапа. По думите на Атанасова разбираме, че тя смята назначението на Пачеманова за шеф на еко инспекцията за политическо.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини