Милен Хальов представи своето отроче супергерой Кало в Димитровград

    Днес, в градската библиотека Пеньо Пенев на среща с ученици от СУ "Любен Каравелов" пристигна писателят Милен Хальов. Той е автор на детската триологията за Кало Змея.

    Учениците бяха съществена част от срещата, като през цялото време задаваха и отговаряха на въпроси заедно с автора. Разискани бяха теми, като какви са приликите и разликите между дракони, змейове и лами, къде живеят караконджулите и как можем да се преборим с тях. Беше им разказано за Кало, който е син на змей и какъв е животът в българския град Румица.

    Самият автор на детските книги е от Русе, той преподава изобразително изкуство и анимационно кино, първата му книга за Кало Змея му носи многобройни награди, сред които и "Автор на годината" за 2021 на Столичната библиотека. Хальов разказа на децата как се пише една книга, какви са стъпките през които се преминава и защо това отнема повече от 1 година.

    Историята на Кало Змея заинтересува живо децата, изпълнили залата на градската библиотека, Авторът е успял да създаде герои, които са като живи и достоверни, историята те подканя да си вържеш здраво маратонките и да ги последваш над панелките на Румица!

    Наглед Кало е съвсем обикновено момче – не обича особено залягането над уроците и гледа винаги да се измъкне и да тича след топката. Там, на игрището, е в свои води и може съвсем сам да победи цял отбор надъхани противници.

    И то като сдържа това, което носи в себе си по рождение. Защото Кало всъщност е син на змей и притежава неземни сили, благодарение на които нощем лети над покривите, а в мигове на опасност умее дори да призове бурята на своя страна.

    Животът на Кало Змея тече привидно мирно и тихо, а целта на момчето е другите да не разкрият тайната му. Но скоро всичко ще се промени – с появата на коварен враг, който притежава способността да се противопостави на уменията му, и на красивата Йоана и нейната сестра Рая, които също крият неземни тайни. Какво всъщност се е случило с баща му? Какво представлява организацията „Дънгори” и защо Кало ѝ е толкова нужен? Може ли някой да се пребори с опасните караконджули, страховитите устрели и омайните самодиви?

    Над Кало и неговите близки е надвиснала огромна опасност. Той трябва да овладее силите си, за да спаси хората, които обича, но и трябва да запази човешкото в себе си в името на доброто.

    „Кало Змея” е забавна и вихрена приключенска книга, вдъхновена от „Войната на таралежите” на Братя Мормареви и от българския фолклор.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини