Гласът за ГЕРБ е глас за правителство, безплатно саниране и борба с инфлацията

    Всички сгради, подали заявления за "саниране" по програмата, да бъдат енергийно обновени, дори когато европейските средства се изчерпат, това е една от целите на коалиция ГЕРБ-СДС, представена от Деян Иванов, кандидат депутат от Димитровград, на провела се среща с обществеността.

    За среща с обществеността в Димитровград пристигна и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за хасковски избирателен район Делян Добрев. Добрев бе посрещнат в препълнената зала „Гроссето“ в бригадирския град. В срещата участваха и представителите в листата на коалицията от Димитровград - Деян Иванов, Божидар Петков, Живко Янков и Хавел Карагьозов. Срещата с обществеността бе водена от кмета на Димитровград, Иво Димов.

    Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в хасковска област Делян Добрев представи икономическите трудности, пред които е изправена България и заяви, че ако се върне предходното редовно правителство, страната може да стигне до най-лошите сценарии. Според Добрев икономическите проблеми са в следствие на неправилно управление, като резултат от него е високата инфлация. Своите твърдения той подкрепи с помощта на данни от европейската статистика, която показа как се е стигнало до галопираща инфлация в страната. Според изнесените данни, основните повишения на инфлацията са били в 3-те пъти, в които Промяната са "пипали" бюджета - при всяка корекция на бюджета, инфлацията драстично надскача инфлационната цел. "Че бюджетите им са проинфлационни им го казахме още юли месец 2021г., но никой не ни слуша и ето резултатите се виждат от всички, 3 пъти пипаха бюджета и 3 пъти инфлацията скача. По времето на ГЕРБ-СДС България беше сред най-добре представящите се държави в ЕС по отношение на инфлацията, а сега само 5 държави са с по-висока инфлация от нас и сме сред тези, които се представят най-зле. Едно от израженията на инфлацията, освен цените в магазините е, че сега в България има рекорден брой изтеглени бързи кредити от населението и рекорден брой закрити ликвидирани депозити до 1 000 лева. Ако продължат да ни управляват, аз няма да се учудя ако се стигне до най-лошите сценарии, ако от друга страна има отговорно правителство, което да реши проблема с дефицитите и да навакса липсващите приходи, ще се справим, защото ние сме далеч по-богата държава от 1997 година и ще фалираме далеч по-трудно, стига да се вземат навременни мерки", заяви Делян Добрев.

    "Понеже чувам, че много хора казват  - "защо да гласуваме, като вероятно пак няма да има правителство" - искам да ви кажа, че колкото повече гласуваме, е по-вероятно да има правителство, особено ако гласуваме за ГЕРБ-СДС с бюлетина номер 2. Защото представителите на Промяната не искат да има правителство, а искат да има избори на есен, за да могат да спечелят изборите в София. Тяхната цел не е да вземат държавата сега, а да вземат столицата, но това означава, че ние трябва да жертваме България още една година, поне докато се сформира редовен кабинет, а няма за кога да чакаме с този дефицит от 12 милиарда, ако не се предприемат мерки ще имаме 12 милиарда и догодина. И тъй като тези цифри не ви говорят много, искам да ви кажа, че България е започнала да трупа дълг през 1985 година, в последните години на комунизма и от тогава до сега сме имали 24 правителства заедно със служебните, до 2022 година всички тези правителства са изтеглили 37 милиарда, средно по един милиард на година, а сега само за тази година са 12 милиарда дефицит, а за следващите 2 години с този дефицит ще станат 30 милиарда, тоест за 3 години ще трябва да се изтегли толкова дълг, колкото за 37 години. Този дълг не просто си виси, а колкото е по-голям, са по-големи и лихвите по него, още от следващата  година само лихвите ще са по 1,5 милиарда за година. Важно е да има правителство още сега, важно е всички да излезем да гласуваме, глас за ГЕРБ означава глас за правителство, глас за Промяната означава глас за нови избори", заяви Делян Добрев.

    Третият в листата на ГЕРБ-СДС в хасковска област Деян Иванов заяви, че през следващия парламентарен мандат заедно с Делян Добрев ще поведат война с търговските вериги за постигане на по-справедливи цени, защото производителите давали хляба на 0,70 лв. а кашкавала по 9 лева за килограм, но всички виждат какви са цените на щанда в големите вериги. Иванов изтъкна преимуществата на санираните сгради и наблегна на това, че те са против самоучастието на кандидатите. ГЕРБ имат желание програмата да продъжи и дори когато европейското финансиране се изразходва, като тези, които са подали заявления, да бъдат санирани с национално финансиране и дори искат да се включат и еднофамилните къщи. Иванов изясни и от къде ще дойде финансирането с национални средства - те ще бъдат осигурени чрез продажба на спестената електроенергия от вече санираните сгради, която по данни от фирмите, извършващи енергийно обследване, е 1 милион мегават часа за година, от които могат да се изкарат около 500 милона лева и те да бъдат насочени към продължаването на тази програма "но всичко това да стане, на 2 април - гласувайте с номер 2".

    Кметът на Димитровград Иво Димов заяви, че в почти 12-годишното си управление като кмет не е бил в толкова трудна ситуация. "Трудно е като кмет когато срещаш хората да им обясниш защо нещата не се случват, хората искат да имат паркове, градинки, тротоари, улици, но това за съжаление е трудно да се случи, защото държавата няма бюджет, а когато държавата няма бюджет, общините също нямат бюджет. Поради това ние не можем да планираме разходите си, не можем да дофинансираме сферата на образованието, на социалните дейности, спорта, културата и други. До това ни докара едно порочно управление. Ясно е, че след тези избори който и да поеме държавата, ще му бъде много трудно да ни изкара от батака, защото през последните 2 години нищо положително не се случи. В тази ситуация нямаме възможност да планираме разходите и дейностите, да  строим, да градим, да изпълняваме ангажиментите, които сме поели пред вас. Трябва да обясним на всеки близък, роднина, приятел, колко е важно на 2 април да излезем и да гласуваме. Искрено се надявам да имаме сериозно и стабилно правителство, дано разумът надделе и хората да са осъзнали до какво ни доведе този експеримент, наречен Промяна.

    Глас за ГЕРБ означава глас за правителство!

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини