Съдът отложи делото за спирането на ТЕЦ-а в Димитровград заради събиране на доказателства

Административен съд – Хасково отложи и насрочи за друга дата делото за спирането на „ТЕЦ Марица 3“ в Димитровград, съобщиха от Темида.

Припомняме, че процесът бе образуван по жалба на ТЕЦ-а против заповедта за налагане на принудителна административна мярка от 21.04.2022 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково, с която бе спряна производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия. Тогава беше определен срок на действие на ПАМ - „до привеждане на горивната инсталация в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда по компонент атмосферен въздух по смисъла на чл. 4 ЗООС, и до осигуряване недопускането на неорганизирани емисии вредни вещества в атмосферния въздух, констатирани от контролния орган и контролен орган по ЗУТ“.

Отлагането се наложи поради направени от страните искания за събиране на доказателства по делото и необходимостта от изразяване на становища по направени в днешното съдебно заседание доказателствени искания.

Следващото заседание ще се проведе на 09.05.2023 г. от 11.00 часа.


 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Hj
    hjk
    15 0
    15:38, 21 мар 2023
    Една година не ви стигна, еййй - уволнени сте !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини