Залепиха предизборни плакати по стълбове и спирка в Хасково, глобата до 2000 лева

    Предизборни плакати вече са разлепени на нерегламентирани места в Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Афиши има залепени на бетонни и метални стълбове за улично осветление край булевардите „България“ и „Никола Радев“, както и край улица „Георги Кирков“.

    Два плаката на партия има на стъклото на автобусната спирка до Младежкия център в областния град. По този повод е изпратен сигнал до Районната избирателна комисия в Хасково, която на 17 март е решила, че той е основателен. Указано е на Община Хасково да бъдат премахнати.

    Предизборни афиши могат да се лепят на 26 места в Хасково, които са определени със заповед на кмета на общината. Може да ги видите тук.

    „За нарушението е предвидена глоба от 200 до 2000 лева, регламентирана в чл. 495, ал. 1 от Изборния кодекс“, каза председателят на РИК-Хасково Добромир Якимов.

    В сигнала се твърди още, че в призива се използва реч на омраза и насилие. В решението на РИК-Хасково е посочено: „Текстът на агитационния плакат действително съдържа изрази, които биха могли да създадат негативни впечатления, но същите не следва да се считат, че „накърняват добрите нрави“ или използват „религиозни знаци или изображения“ по смисъла на чл. 183, ал 4 от ИК“.

    Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия.

    Плакати на политически партии и коалиции има залепени на метални ограждения край булевард „Съединение“, над кръстовището до Зеленчуковия пазар. На такива места афиши могат да се поставят с разрешение на собственика на имота.

    В Областна администрация в Хасково няма постъпили сигнали за лепене на предизборни афиши на нерегламентирани места.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ня
      Някой
      5 -1
      19:57, 21 мар 2023
      Кой е този на плаката ?
      • Df
        dfg
        0 0
        11:05, 22 мар 2023
        Илия
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини