Плащаме данъците през интернет от 2011 г.

Софиянци ще могат да плащат данъците за колата и къщата си през интернет от март 2011 г. Услугата ще бъде достъпна следизграждането на първия етап от цялостната единна информационна система на Столичната община, пише Монитор.

Според проекта всички районни кметства и централната администрация ще бъдат свързани помежду си в мрежа, за да обменят данни за гражданите по-лесно. 

"Така например на столичани няма да им се налага да носят едни и същи документи в различните дирекции и гишета. Служителите на общината ще имат достъп до данните по електронен път", обясниха администраторите, които представиха проекта за електронна община на кмета Йорданка Фандъкова вчера. Очаква се още догодина в мрежата да бъде пусната справка за некоректните платци на кметството, което да помогне за по-бързото събиране на старите задължения. 

Цялостното изграждане на системата ще струва близо 30 милиона лева и ще се прави поетапно до 2014 г. В бюджета за догодина ще бъдат отделени близо 6 млн. лв., с които ще се финансира изпълнението на първите десет задачи от проекта. Сред тях е и изграждането на център за приемане на неспешни повиквания.

В момента в общината работи телефон 9872222, на който се приемат сигнали за дупки и бездомни кучета.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини