150 вокални изпълнители идват в Димитровград за участие в конкурса "Златен извор"

На 10.06.2023 г. в спортна зала „Младост“ ще се проведе XXIII издание на Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“ 2023. Програмата на конкурса ще започне в 09:00 ч.

Жури на конкурса ще бъдат:

Нели Андреева - преподавател по народно пеене в НМА „ Панчо Владигеров” и СУ „Св. Климент Охридски”; солист в Национален Фолклорен Ансамбъл (НФА) ,,Филип Кутев“ и създател, ръководител и диригент на Вокално студио „Нуша”.

Николай Николов - автор на музика за класическа китара, първият дипломирал се студент по класическа китара в България; композира пиеси за класическа китара, за китара и оркестър и различни други инструменти, вокални и хорови фолклорни и ортодоксални песни.

Георги Шамлиев – Докторска степен в музикално-теоретичната дисциплина полифония. Понастоящем д-р Шамлиев е преподавател по "Полифония", "Инструментознание", "Оркестрация", "Обработка и оркестрация на народни състави" в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев".

В тазгодишното издание на конкурса ще участват 22 музикални колектива от градовете: София, Пловдив, Хисаря, Карлово, Хасково, Харманли, Стара Загора, Чирпан, Панагюрище и община Димитровград, с общо 150 участници, които ще се представят с 90 индивидуални, дуетни и групови изпълнения.

Участниците ще се борят за I, II и III място във всяка възрастова група, както и за награди за нов съвременен аранжимент  и обработка на българска народна песен и за нова авторска песен на фолклорна основа.
Ще бъдат връчени и специални награди:

- КУПА НА КМЕТА за рейтинг на цялостно представяне на школа, организация или училище;  
- GRAND PRIХ за забавна песен на фолклорна основа „Златен извор”;
- Награда за най-атрактивен изпълнител;
- Награда за най-млад/малък  изпълнител.

Официалното награждаване на конкурса ще бъде отново на 10.06.2023 г. от 16:30 ч. в спортна зала „Младост“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини