Ако „В кръвта ти е да помагаш“, дари кръв на 15 юни

Кръводарителска кампания, под надслов „В кръвта ти е да помагаш“, организират по традиция младежите от ГЕРБ – Димитровград.

Кампанията ще се проведе на 15 юни, съвместно с отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ – Хасково. Тя ще протече във времето от 08:30 до 13:30 часа в офиса на партията, намиращ се на бул. „Георги С. Раковски“ в Димитровград.

Младежите канят всички желаещи да се включат в кампанията. Всеки здрав човек, на възраст от 18 до 65 години, може да дари кръв. Кампанията се организира за трети пореден, през 2022 г. в нея се включиха 13 души

Кръводаряването е процес, при който се постига ефективно обновяване на кръвните клетки в организма, както и поддържане на баланс и производство на нови имунни клетки от групата на Т- и В-клетките. Това от своя страна води до повишаване на защитните сили в организма и поддържане на добър имунен отговор в условията на обилно количество вируси в заобикалящата ни среда.
 
Кръводаряването при липса на противопоказания не носи риск за здравето на донора, тъй като по време на процедурата всички игли и контейнери са стерилни и не носят риск от заразяване на донора. Възстановяването след кръводаряване е кратко – количеството на взетата кръв се възстановява до 24 часа, а качеството й – до 72 часа.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини