Кръводарителска кампания организират идната седмица в Димитровград

Кръводарителска кампания "В кръвта ти е да помагаш” организира младежката организация на ГЕРБ в Димитровград. Тя ще се проведе на 20 април 2022 г. в часовете между 08:30 ч. и 13:30 ч. в офиса на ПП ГЕРБ в бригадирския град. Кампанията ще осъществи съвместно с отделението по трансфузионна хематология към ,,МБАЛ - Хасково” АД. Младежите канят всички желаещи съграждани да се включат в кампанията.

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв. През 2019 година МГЕРБ проведоха кръводарителска кампания за пръв път и желаят да създадат традиция за нейното ежегодно осъществяване.

Целта на кампанията е кръвта да бъде използвана на пациенти в нужда и да се изгради трайно позитивно отношение сред хората към доброволното и безвъзмездно кръводаряване, което гарантира бъдещото успешно преодоляване на ситуацията в България, свързана с постоянен недостиг на кръв и кръвни продукти.

"В кръвта на всеки един от нас е да помага и ние вярваме в това”, споделят още младежите.

Важно е да се знае че:

Кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните ти клетки и увеличава защитните сили на твоя организъм.
Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба и не съществува никаква опасност от зараза по кръвен път.
Количествено кръвта ти ще се възстанови за по-малко от 24 часа. Качествено, за 3-4 седмици.
Минималният срок между две дарявания е 60 дни. Ако си жена имаш право да даряваш кръв най-много 4 пъти в годината, ако си мъж – 5 пъти.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини