Косово забрани влизането на със сръбски регистрационни номера след ареста на гранични полицаи

Косово забрани влизането на всякакви превозни средства със сръбски регистрационни номера на негова територия в отговор на арестуването на трима косовски гранични полицаи от сръбската полиция, съобщи пред Ройтерс представител на косовското министерство на вътрешните работи.

„С цел повишаване на сигурността на всички гранични пунктове решихме да спрем влизането на територията на Косово на всякакви автомобили със сръбски номера“, каза Нора Фетоши, съветник на косовския вътрешен министър.

Правителството на Косово взе решение да забрани вноса на сръбски стоки в Косово заради ареста на трима косовски полицаи от сръбската полиция, съобщи Косово онлайн. 

Косовският премиер Албин Курти заяви, че този арест е "отмъщение за вчерашния арест на Милун Миленкович" и поиска косовските полицаи да бъдат освободени. Косовската полиция и вътрешният министър Джелял Свечля също реагираха и поискаха от международните организации незабавно освобождаване на полицаите.

Вчера министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля съобщи, че полицията е арестувала косовски сърбин, който е заподозрян като един от организаторите на нападението срещу представителите на мироопазващата мисия на НАТО в Косово КейФОР в Звечан в края на миналия месец. 

Няколко хиляди косовски сърби участваха днес в протестно шествие в Косовска Митровица в подкрепа на Милун Миленкович-Луне, който бе  арестуван от косовската полиция вчера, съобщи Танюг.

Протестът бе воден от членове на клуба по кикбокс, които носеха спечелените купи, а гражданите скандираха "Луне, Луне".

Гражданите се отправиха от центъра на Косовска Митровица към главния мост на река Ибър.

В шествието участваха и деца от клуба по кикбокс "Косовска Митровица", към който Луне принадлежи и години наред е тренирал поколения спортисти.  Децата бяха облечени в екипите на клуба по кикбокс и носеха трофеите и медалите, които са спечелили с него и клуба, искайки по този начин да покажат, че "Луне няма криминално досие, а най-високите отличия и трофеи като спортист", отбелязва Танюг.

Те скандираха "Върнете ни треньора" и го аплодираха.

Един от гражданите на Косовска Митровица, който участва в шествието в подкрепа на Милун Миленкович, заяви, че арестуваният е пример за младите хора.

Протестът в подкрепа на Милун Миленкович  бе организиран от Спортния съюз на Косово и Метохия.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини