Конфискуваха 3 391 стоки менте от два буса и 20 000 цигари от автобус

3 391 артикула с лого на защитени марки са конфискувани от два микробуса на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера хасковски полицаи са извършили проверка на двата автомобила, влизащи в страната и управлявани от двама мъже от Нова Загора, на 20 и 35 години. С помощта на митнически служители е извършен щателен контрол, при който са установени нелегалните стоки. Недекларираните текстилни изделия и обувки са предадени с протоколи на разследващите.

Междувременно са иззети 20 000 безакцизни цигари от автобус на „Капитан Андреево“. Превозното средство е било проверено от икономически полицаи от управлението в Свиленград съвместно с митнически служители. Папиросите са открити при инспекцията в багажното отделение на автобуса, шофиран от 60-годишен турски водач, който ги предал доброволно. Съставен му е акт.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Брей
    7 -2
    09:57, 21 юни 2023
    Гоооляма новина. То няма автобус от турция който да не е пълен с денкове стока. Разтоварват навсякъде и з града , по пътя.А какво има в денковете- никой не знае. Миналата
    седмица един автобус беше спрял преди Конуш и три буса товареха денкове от багажното. Как е минал границата. И всичко е декларирано....
    • Ro
      Roko
      4 0
      13:29, 21 юни 2023
      Плащат
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини