Не хероин, а амфетамин е открит в пакетите, изхвърлени между Хасково и Клокотница

Не хероин, а амфетамин са съдържали пакетите, изхвърлени от мъж през прозореца на кола миналата вечер край с. Клокотница. Това показва направената химическа експертиза, съобщават от прокуратурата.

Случаят е от вторник. Тогава водач на БМВ не е спрял след подаден сигнал от полицейски патрул за проверка, вместо това е настъпил газта. Седящият на предна дясна седалка мъж, изхвърля през прозореца на колата чанта, която в последствие се е оказало, че е пълна с дрога. Кафявото прахообразно вещество, извадено от деветте пакета в нея при първоначалния полеви наркотест е реагирало на хероин. Но след експертизата тази информация е прецизирана. Става въпрос за амфетамин на стойност 217 050 лева.

С помощта на служители от ОД на МВР Стара Загора водачът на лекия автомобил -мъж на 36 г., е бил задържан. Впоследствие, след издирване, на 28 -и юни са били установени и неговите спътници жена на 30 г., и мъж та на 35 години.

Последващите действия на разследващите полицаи засега водят само към едно от трите лица в колата, което е замесено в криминална дейност, свързана с наркотици.

Включително и днес има съобщение от полицията, че при последващо претърсване в съседен до дома му необитаем имот е открит бидон с 6,1 кг синтетичен чай за пушене, 3 кг амфетамин, 100 конопени семена и около 20 млилитра прекурсор за обработка на синтетичния чай.

30-годишният мъж, който е от димитровградското село Сталево, е с повдигнато обвинение. С постановление на Окръжна прокуратура-Хасково обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд-Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ал
    Александра
    15 -2
    16:27, 30 юни 2023
    Трябва да се задържи и лицето от гр. Хасково, което е приготвило амфетамина, а това не е НМ
  • 2
    Од
    ОД на МВР Хасково
    15 0
    19:29, 30 юни 2023
    Криминалисти - които не са завършили Академията на МВР, следови кучета - които не могат да намерят нищо, полеви наркотестове с изтекъл срок на годност
  • 3
    Се
    Село Сталево
    14 0
    20:14, 30 юни 2023
    Обвиняемият да обясни какво е правил на 02.09.2019г. в гр. Хасково на ул. ''Цар Самуил'' и да не излиза от ареста
  • 4
    ИХ
    И хероин има
    10 0
    09:22, 1 юли 2023
    Хероинът се укрива в гр. Пловдив в жилището на бабата на обвиняемия с руски произход
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини