Шпионска снимка на Porsche Cayenne

От Porsche правят последни корекции по новото поколение на Cayenne, коeто се очаква да дебютира в първите шест месеца на 2010 година. От направените на колата шпионски снимки се вижда, че тя ще е с по-елегантен дизайн от този на предходната й версия, покривът ще по-нисък, задният прозорец ще е по-малък, а вратата на багажника е поставена под по-остър ъгъл.

Арматурното табло на новия Cayenne изглежда много сходно с това на спортния седан Panamera, като включва пет измервателни уреда и централна конзола, на която е разположен широк екран, а под него има бутони за контролиране на дейността на климатичната система. В долната част на конзолата са монтирани бутони за регулиране на окачването, както и за серия други функции.

Моделът се базира на вариант на платформата на Panamera, която ще бъде използвана и за следващия Volkswagen Touareg. Говори се, че инженерите на Porsche са работили дълго време, за да намалят масата на автомобила с 200 кг в сравнение с тази на предходната му версия. Подобрено е управлението, а освен това са намалени разходът му на гориво и количеството на отделените от него емисии на CO2.

Очаква се от компанията да предлагат на заинтересованите няколко двигателя с директно впръскване на горивото, които са ползвани и в Panamera. Сред останалите предложения влизат бензиновия V6 двигател на Volkswagen с мощност от 300 к.с., както и 4.8-литров V8 с два варианта на мощността – 400 к.с. и 500 к.с. (благодарение на турбото). Най-вероятно версиите, оборудвани с V8 агрегат, ще са със седемстепенна трансмисия с двоен съединител (PDK).

Очакват се също така хибриден Cayenne с V6 бензинов агрегат, както и поне един дизелов Cayenne отново с V6 агрегат.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини