Как да използвате поредица от сменящи се снимки за уолпейпър в iPhone

iOS 16 включва много нови функции и възможности за персонализация, особено по отношение на Lock Screen екрана. Apple вече предлагат и опция да използвате колекция от изображения, като уолпейпър. Това е още един забавен начин да промените начина, по който изглежда вашия iPhone. 

Въпросната функция се казва Photo Shuffle и може да се настрои с няколко кликвания от менюто на iPhone. Първата стъпка от активацията изисква да отворите менюто с настройки и да изберете “Wallpaper.”. След това кликнете последователно върху “Add New Wallpaper>Photo Shuffle”. 

Добре е да знаете, че може да се наложи да изчакате цялата колекция във Photo Library да се зареди. Когато съдържанието е достъпно ще бъдете подканени да изберете снимките, които бихте искали да приложите. Има няколко предварителни категории като People, Pets, Nature и Cities. 

В този случай може и да изберете точно кой град, домашен любимец или човек да добавите към снимките, съобщава TheVerge. Предвидена е и опция да изберете колко често да се сменят изображенията. Сред тях са Daily, Hourly, On Lock и On Tap. Трябва да изберете “Use Featured Photos”, когато сте готови със създаването на уолпейпъра, за да го създадете. 

Стандартните опции за персонализация включват уиджети, филтри и различните теми на часовника. Разполагате и с възможността да направите слайдшоу, което избягва алгоритмите на Apple. За да използвате функцията изберете “Select Photos Manually” вместо “Use Featured Photos”.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини