Колко по-скъпи ще са iPhone 15 Pro и Pro Max

Цената на предстоящите iPhone 15 Pro и Pro Max продължава да е обект на различни слухове, като общото между почти всички от тях е, че предвиждат повишение. 

Според изтекъл доклад, видян от AppleInsider, влиятелният технологичен анализатор на Haitong International Securities Джеф Пу разкрива, че iPhone 15 Pro Max ще бъде най-скъпият iPhone, който Apple някога е пускал.

Пу не назовава цена, но според повечето слухове Apple ще повиши цената на Pro моделите си с до 200 долара. 

Така най-ниската конфигурация на iPhone 15 Pro може да започва от около 1200 долара, а iPhone 15 Pro Max - от 1300 долара. 

Въпреки че тези цени са шокиращи за много потребители, купувачите в САЩ се измъкнаха леко през последните години, благодарение на силата на долара.

Инфлацията в световен мащаб обаче доведе до множество скокове на цените за международните купувачи през последните години и увеличенията на вътрешния пазар бяха неизбежни.

Докладът на Пу е в съответствие с подобна информация от анализатора на Wedbush Дан Айвс, който каза пред CNBC миналия месец, че средната продажна цена за iPhone от следващо поколение ще се увеличи. 

Подобно на Пу, Айвс не предостави конкретни цени, така че не е ясно дали цените ще се увеличат в целия диапазон или ще бъдат ограничени до моделите Pro.

Освен ценообразуването, Пу добавя, че очаква гамата iPhone 15 да започне масово производство през август, с 84 милиона броя, произведени през 2023 г.

Въпреки че все още е обект на слухове, гамата iPhone 15 вече беше критикувана, че е „твърде посредствен ъпгрейд“. 

Дали комбинацията от скромни подобрения и по-високи цени ще бъде достатъчна, за да отблъсне потребителите, ще видим само след няколко месеца. 

Източник: LifeStyle

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини