Официален ChatGPT за Android излиза следващата седмица

Платформата с изкуствен интелект ChatGPT продължава да бъде във фокуса на вниманието на ИТ общността, макар и с някои провали. AI чатботът се появи в края на ноември, но официалното приложение за iPhone излезе чак през май, а сега е ред и на версията за Android.

Разработчикът OpenAI съобщи в Twitter, че ще пусне официалното приложение ChatGPT за Android следващата седмица. Точна дата не се посочва, но в съобщението има връзка към страница на приложението в Google Play, където е организиран списък с чакащи да го изтеглят веднага щом стане достъпно.

Клиентът на ChatGPT за iPhone излезе през май, като същевременно OpenAI обеща да пусне версията за Android „скоро” – но изпълнението на това обещание отне малко повече от два месеца.

Чатботът за търсене Google Bard няма собствено мобилно приложение – само уеб интерфейс и все още не е наличен в много страни. ChatGPT е достъпен и чрез приложението Microsoft Bing, което е налично във версии за Android и iOS от февруари.

Официалният клиент ChatGPT за Android ще помогне на OpenAI да се бори със спада в популярността на услугата. Според последни данни, през юни трафикът на чатбота регистрира спад за първи път от появата му.

Предварителна регистрация: ChatGPT for Android

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини