Гинка Райчева пое област Хасково в бедствено положение заради пожарите

Изображение 1 от 4

    Новият областен управител на Хасково Гинка Рачева встъпи в длъжност днес. Предшественикът й Красимир Ангелов й предаде символично ключовете за кабинета на кратка церемония в присъствието на представители на медиите. Ключът има две основни функции-да отваря и да затваря врати. Аз се надявам, че ще имам повече отворени врати към по-успешни дни, каза новият областен управител.

    В отговор на журналистически въпрос Гинка Райчева поясни, че номинацията й е от ротационните премиер-министри Николай Денков и Мария Габриел, но няма яснота дали при смяната им след девет месеца ще запази поста. Тя поясни, че не членува в партия и никога не е имала политическо членство.

    Дългогодишният директор на ОУ“Св. Климент Охридски“ поема ръководството на държавната администрация в момент на обявено бедствено положение заради големите пожари на територията на региона, които вилнеят вече втори ден. Овладяването на огнената криза ще е и водещият приоритет за Райчева. Красимир Ангелов й предаде поста без самият той да има заместник и приемствеността в администрацията на практика отсъства. Съвсем кавалерски обаче досегашният управител обеща на наследничката си, че ще й помага докато се запознае с екипа на ведомството. Красимир Ангелов подчерта, че оставя работещи звена и дори с редица административни подобрения в организацията на работа. Реорганизация е направена от него по определянето на точни компетенции в отделите и по разпределянето на задачи към конкретните служители. Освен това той е въвел провеждането на обществени поръчки за избор на изпълнители на различни услуги и дейности, свързани с работата на областната управа. „Според мен това е нормално да е така, когато се изразходват обществени средства. Вече има прецедент в тази посока в областната администрация Хасково и е добре това да продължи, за да има повече прозрачност“, посочи Красимир Ангелов.

    Гинка Райчева подчерта, че и от новата си позиция ще заложи на модела на екипна работа на базата на професионални качества, който дълги години е прилага в управленската си дейност като директор.

    Засега няма яснота кой ще й помага в работата като заместник-областен управител.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Но
      Но комент
      73 -3
      13:30, 27 юли 2023
      Няма какво да кажа! Майко , мила, европейска!
    • 2
      До
      До ПП и ДБ
      50 -2
      14:44, 27 юли 2023
      На урунгел вземете, че и извадете и два зъба за да се завърши картината!.
      • На
        НАБОРА
        2 -13
        18:09, 27 юли 2023
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Фи
      Филип Пешев
      23 0
      18:17, 27 юли 2023
      Така като стане...
    • 4
      На
      Наблюдател
      16 0
      08:47, 28 юли 2023
      И от понеделник, никой да не закъснява за работа, че ще има отбелязани закъснения и неизвинени отсъствия!
      ...Там наистина е силна!!!
      То, няма разлика между училище и Областен съвет - отсъствия , оценки ... аааа, да - и бюджет!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини