Предупреждение - Въздухът в Димитровград е нездравословен - превишени нива на SO2

Нивата на серен диоксид във въздуха на Димитровград към 17:00ч. подминаха допустимите стойности. При максимално допустимо ниво от 350µg/m3, АИС Раковски е отчела замърсяване със стойност 469µg/m3.

През днешния ден на няколко пъти за високи нива на серния диоксид до пикови краткосрочни стойности от 1600µg/m3, алармира автоматизираната система на “Дишай, Димитровград”, чрез вайбър канал си. Тази система е създадена от организацията, за да може всеки да получава своевременна информация, ако въздуха в града е замърсен над допустимите нива, поради факта, че официалните данни пристигат с повече от час закъснение. Ако искате да се абонирате за тази информация, може да прочетете как от този материал : Автоматична система може да предупреждава мигновено димитровградчани за нездравословен въздух

Към днешна дата ТЕЦ "Марица 3" Димитровград работи от няколко дни, до момента РИОСВ са спрягали централата като основен източник на замърсяване със серен диоксид на територията на Димитровград. Централата продължава да изпуска неорганизирани емисии, въпреки действията на инспекцията.

Ще следим нивата на замърсяването и ще обновим статията, ако опасността от замърсен въздух продължава.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини