Множество димитровградчани без фарове и на първия учебен ден

Изображение 1 от 6

    Снимки на наш читател, преминал по маршрута от местния полицейски участък до бившото кино Химик, са документирали множество автомобили без светнати фарове. Шофьорите не са светнали светлините на автомобилите си дори днес, на първия учебен ден.

    За 3 минутна разходка по част от централните булеварди в града, нашият читател е установил, че всеки 4-ти автомобил е бил без светнати фарове.

    От началото на века, много преди шофьорите в България да бъдат задължени да се движат със светнати фарове, е традиция колите да са с включени къси светлини през първия учебен ден, 15 сепрември. По този начин изразяваме съпричастност към опазването на детския живот. Но явно доста димитровградчани дори днес не са се сетили да запалят своите фарове, за да изразят съпричастност с децата, които са част от пътното движение. Децата са честа жертва на пътни инциденти и множество невинни животи са загубени при инциденти, особено в районите на училищата и детските градини.

    Шофьори, светнете своите фарове, бъдете бдителни и внимателни, малчуганите често са непредвидими в своите действия, излизайки на пътното платно за движение.

    Родители, възпитавайте своите деца, като давате добър пример, пресичайте на пешеходни пътеки там, където има възможност. Децата ни копират и се учат от нашите постъпки и колкото да им наливат правила в главата преподавателите, те следват примера на своите родители. Пресичайте на пешеходни пътеки, не си спестявайте 50 метра за да пресечете, защото и вашите деца ще го правят, а това ги излага на ненужен риск от инцидент!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      123
      3 -2
      08:53, 16 сеп 2020
      Биййте им актовете бе. Или са познати и роднини?
    Последни новини