Земеделците блокират възлови пътни отсечки в протест срещу вноса от Украйна

Възлови пътни отсечки край Хасково ще бъдат блокирани преди обед. Затворените участъци ще са в знак на протест от страна на земеделските производители срещу разрешения отново от депутатите внос на украински селскостопански стоки.

Протестът ще блокира след 10 часа трасето от Хасково към Димитровград, а също и Е80 към Харманли и Свиленград.

Селскостопанските производители влязоха в пряк двубой с правителството и са категорични, че ще отстояват исканията си.

Снощи последва остра реакция от страна на Българската аграрна камара, в която членуват 13 браншови асоциации с над 10 000 земеделски производители, по повод брифинг на министър-председателя акад. Николай Денков във връзка с предстоящите протестите, които ще са в цялата страна днес, а във вторник-пред Министерски съвет в София.

„По Стратегическия план по земеделието не е имало нито една среща на Комитета по наблюдение до сега и министерството на земеделието не е разработило исканите от земеделците изменения в него. По тази причина все още не може да има заседание на Комитета за наблюдение, т.е. по плана не се работи“, казват в позицията си от камарата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Об
    Обикновен бачкатор
    8 -6
    11:52, 18 сеп 2023
    Нещо не схващам. Га ядаха кюфтета не реваха. Като им гледам тракторите не са без пари и яко са дърпали субсидии. Като не им излиза сметка - да се откажат. Продават техниката и се захващат с нещо друго. Внос от Украйна винаги е имало. Това първо. Второ съвсем скоро Украйна ще се присъедини към ЕС. Ще има нов член с мощно земеделие. Климата е такъв. Почвите . Пак ли ще им плащаме да имат и сеят. Всички зърнати станаха. С 5 човека обработват хиляди декари. Субсидии им плащаме и накрая пак половината брашно и хляб е нелегален. Да не подхващам и тази тема. Така че никакви отстъпки. Който фалира- фалира .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини