Приключи успешно социален проект "Подкрепа за всички деца"

Изображение 1 от 3

    Вчера в зала "Гросето" се проведе заключителна конференция по проект "Подкрепа за всички деца", на която ръководителя на проекта Калина Тонева изнесе актуална информация относно реализираните дейности и постигнатите резултати. По проекта се предоставят пакет от интегрирани социални, образователни, здравни услуги и услуги за грижи за деца и техните родители от уязвими групи, както и за деца с увреждания и техните семейства. Услугите  се предоставят в Център за ранна интервенция на уврежданията, в детските градини, в детските заведения на територията на Община Димитровград, както и в домовете на потребителите на услугите. 

    Калина Тонева сподели, че за целия седемгодишен период по проекта са обхванати над 1300 деца и семействата им. Реализираните цели и постигнатите резултати са благодарение добрата работа на екипа. Проекта стартира на 3.05.2016г. и приключва успешно на 30.09.2023г. Общата стойност на проекта възлиза на 930 400,91лв., от тях 790 840,77 лв. – европейско финансиране и 139 560,14 лв.– национално финансиране.

    Главната цел на проекта е създаване на устойчив модел за предоставяне на интегрирани услуги на деца от 0 до 7-годишна възраст от уязвими социални групи и на техните родители, с цел преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността. Специфичните цели са: превенция на социалното изключване и намаляване на бедността на деца от 0 до7 години и техните семейства от уязвими групи както и превенция на изоставянето и институционализирането на деца с увреждания и изграждане на специални умения за отглеждането им в семейна среда.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини