Още 57 българи бяха евакуирани от Израел

Още 57 български граждани са успешно евакуирани от Израел, съобщават от Министерството на външните работи. Посолството на България в Тел Авив и Дирекция "Ситуационен център" са осигурили места за тях на полет на частна авиокомпания днес.

Сред изведените от страната има 29 туристи, семейства с малки деца и граждани, намиращи се в особено рискови зони, хуманитарни случаи.

При положение че обстановката по сигурността позволява, остава възможността за пътуване Тел Авив - София с редовни полети на Bulgaria Air и на El Al, както и фериботната линия Хайфа - Ларнака (Кипър), допълват от ведомството.

Така на практика всички заявили се към момента краткосрочно пребиваващи в Израел български граждани, както и няколко хуманитарни казуса ще бъдат обхванати.

Посолството на България в Тел Авив информира, че летище "Бен Гурион" продължава да работи с ограничен капацитет и различни авиокомпании изпълняват част от редовните си полети до други държави.

Изготвя се списък с български граждани, желаещи да бъдат изведени от Израел, който ще бъде ползван при евентуален бъдещ полет от страната, посочват от Министерството на външните работи.

Вчера беше отменен извънредният евакуационен полет на частния превозвач "Юропиън еър чартър", който трябваше да превози българи от Тел Авив. Самолетът така и не излетя от София, тъй като не получи разрешение за полет.

Общо 168 българи бяха изведени от Израел с правителствения самолет "Еърбъс 319".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини