Оставиха в ареста свещеника, обвинен за разпространение на порнографски материали

50-годишният свещеник, задържан за разпространение на порнографски материали с непълнолетни, ще остане в ареста. Това реши днес Районен съд - Свиленград, съобщиха от Темида.

Духовникът към Старозагорската митрополия беше арестуван на 12 октомври 2023 г., когато у него бяха открити порнографски материали. Според разследващите, той е действал в периода от март 2023 г. до момента на ареста му.

При разглеждане на внесеното искане и за да се произнесе, Районен съд – Свиленград взе под внимание, че от материалите по досъдебното производство се установява, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Това става ясно от събраните свидетелски показания, протоколи от претърсване и изземване, както и обяснението на самия обвиняем. Според съда съществува и реална опасност същият да се укрие и да извърши престъление, с оглед на това, че е публична фигура - православен християнски свещеник и от тази си позиция много ясно е следвало да разбира, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Съдът отчита това като проява на явно незачитане не само на установените правни норми, а и на моралните и нравствени такива. С тези съображения съдът определи най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково в 3-дневен срок. В случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Окръжен съд – Хасково на 24.10.2023 г. от 14 ч.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини