Заличи ли българският трибагреник "ПРЕСТЪПЛЕНИЕ"-то върху кулата на ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград?

    Ден, след като международна група от 8 държави еко-активисти на Гриинпийс, поставиха огромното клеймо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ (CRIME) върху една от охладителните кули на ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград, от централата предприеха действия по заличаването на надписа.

    На втория ден алпинисти заличиха позорния за ТЕЦ-а надпис, като върху него бе изрисуван българският трибагреник. Това креативно отношение от страна на централата бе с цел да заличи "престъплението" (CRIME), което бе огромната емблема на предприятието само за 2 дни. Дали заличаването с боя на клеймото, което бе сложено на сочения за основен замърсител със серен диоксид в района на Димитровград ТЕЦ, ще изчисти репутацията му, може да реши само обществото на града и общината.

    Атрактивно големият трибагреник на кулата на ТЕЦ-а, който заличи позорното за тях клеймо, явно е с цел от централата да покажат патриотичното отношение, но в същото това време знамената на централния вход на предприятието са в окаяно и позорно състояние. Според правителствения сайт за Институционална идентичност на българската държавна администрация, "Знамето на Република България винаги трябва да бъде чисто и с ненарушена цялост, в изряден външен вид". Но българско и знамето на Европейския съюз висят позорно и опърпани на пилоните на централния вход на ТЕЦ "Марица 3", което е забранено и недопустимо, с което подлагат на съмнение патриотичните си подбуди за изрисуването на знамето на охладителната кула.

    “Непозволена употреба на знамето

    Не се допуска:

    • използване на знаме в замърсен вид, с нарушена цялост, както и с некоректни цветове;”

    От централата твърдят за нанесени големи финансови щети, заради акцията на еко-активистите, които изкараха над 12 часа на кулата на ТЕЦ-а. Но младите момичета и момчета, дръзнали да извършат тази зрелищна акция, заявиха, че "ако се наложи, отново ще го направим". След като алпинистите еко-активисти от Чехия, Австрия и България излязоха от местното полицейско управление, видимо бяха изтощени, но само до момента, в които не видяха от далеч надписа, който бяха изписали върху кулата на ТЕЦ-а. Краткото интервю в което се престраши да говори момче от Чехия, може да видите в материала.

    Христо Христозов

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ?
      ?
      14 -1
      11:50, 19 окт 2023
      За какви щети реват? Тази водна кула още не работи. "Брилянтният" юрист Семерджиев вече не е кандидат за ОС,досрамяло ги е да го сложат,но сигурно има други хора на Ковачки в листите. Който знае за тях,да ги посочи кои са,за да знаем за кого гласуваме.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини