Къде се намира най-красивата коледна елха в Европа

Изборът е направен сред 25 дръвчета от известни коледни базари

Румънският град Крайова е домакин на най-красивата коледна елха в Европа, пише NOVA. Изборът е направен сред 25 дръвчета от известни коледни базари в европейски градове като Лондон, Виена, Варшава, Будапеща, Прага, Инсбрук и Талин от платформа за насърчаване на туризма.

„Повече от 800 000 пътници от цял свят научиха за високото над 20 метра дърво, но също и за Коледния базар в Крайова с неговите къщички, греяно вино и сладкиши. Коледната елха в Крайова е част от магията на историята на Андерсен, където Ледената кралица е главен герой“, казват от кметството. Те се надяват да привлекат възможно най-много туристи тази година. 

„Крайова се превръща в коледната столица на Румъния и една от най-добрите коледни дестинации в Европа. С няколко автентични коледни зони, творчески работилници за деца, атракциони, концерти и стотици хиляди празнични светлини", се казва в описанието, направено от "Юръпиън бест дестинейшънс" - една от най-важните платформи за промоция на туризма в Европа и официален партньор на Европейската комисия.

Тази година коледният базар в Крайова е осветен с над два милиона лампички. На централния площад е издигната 5-метрова фигура на Снежната кралица. Специално за събитието от Нидерландия e докарано най-голямото и най-високотехнологичното виенско колело, което някога е монтирано в Румъния. Миналата година Коледният базар в Крайова беше класиран на трето място по красота в Европа. 

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини