3 °C

Над 20 години Бойко от смолянско носи коледния дух в Димитровград с коледни дръвчета за празника

Изображение 1 от 5

  Коледният дух е непълен без аромата на живата елха в дома ни и за това за димитровградчани се грижи Бойко от Смолянско, който повече от 25 години преди всяка Коледа е в Димитровград и продава коледни дръвчета. Бойко предлага отгледани в разсадник от смолянско елхи, които да съживят традициите по време на празниците в нашите домове. Освен елхите, той се слави и с картофи и сладка собственно производство от района на село Могилица. Днес, 15-ти декември е първият ден, в който вади стоката си в Димитровград и я разполага на тротоара на кръстовището между бул. "3-ти март" и ул. "Патриарх Евтимии" като всяка година, а през уикенда се разполага в района на Неделен пазар.

  Бойко единствен от години доставя коледни дръвчета в Димитровград. За съжаление всяка година все по-малко хора избират истинското дърво за дома си. Коледният продавач казва, че преди 15 години е продавал стотици елхи за празника, които винаги собственоръчно подбира и доставя в Димитровград. Всяка година става все по-зле и по-трудно да се продават елхи, споделя Бойко, димитровградчани вече не търсят естественото дърво както преди десетилетие, дали от недоимък или има друга причина, се чуди Бойко. Тук елхичките се продават на половин цена спрямо София и другите големи градове, на пак рядко се търсят, споделя продавача. Но все пак се чувства длъжен към редовните си клиенти, които го търсят всяка година и заради тях продължава да го прави, за да донесе здраве и да достави топлота в сърцата на хората по време на коледните празници.

  Продавачът разказва, че има семейство клиенти, които поколение след поколение си купуват истински коледни дръвчета от него. "Бащата купуваше, после сина порасна и той започна да купува всяка Коледа от мен, сега вече с внуците идват да избират елха за празника. Има хора от Димитровград, които срещам в моя район около пещера Ухловица, къде продавам през лятото, аз ги разпознавам, но те мен не винаги ме познават, сподели с усмивка Бойко. Миналата година е продал 35 елхички, спомня си той, а е донесъл 50 в Димитровград. Дръвчетата при Бойко са на цена между 20 и 30 лева със стойката и вижда колко много хора се заглеждат, но единици от тях купуват естествена коледна елха за празника.

  Вече има цели поколения, които не са усещали аромата на естествена елха в дома си и въпреки, че бизнеса не върви много добре Бойко заяви, че ще продължи да идва в бригадирския град докато може и да носи елхи за всеки, който иска да посрещне Коледа с естествено дърво в дома си, защото обича димитровградчани.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ма
   Марина
   5 -2
   18:07, 15 дек 2020
   Рядко приветлив , добронамерен, със засмени очи.
  • 2
   Ни
   Никой
   3 -8
   18:42, 15 дек 2020
   Стига вече с тия глупости, изсякохте горите, възду... Виж коментара
   • Ум
    Умника
    8 -2
    19:33, 15 дек 2020
    Абе “никой” това изКазване е за немислещ човек, елхите идват от разсадници а не от горичките, ако никой не купува и никой няма да сади, замисли се малко. Не можеш да обвиниш за обеззалесяването коледните дръвчета, проблема идва от изсичането на дърва за дървесина и огрев, но иначе всички искаме да имаме дървени греди, врати и декорация, а и всяко 4то домакинство гори по 50 такива елхи за да се стопли за ден. Мисли преди да говориш заучени фрази!
  • 3
   Гр
   град козлодуй
   2 0
   13:36, 16 дек 2020
   Браво човек

  Хороскоп за 28.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
  28 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
  28 яну 2021
  Последни новини