Димитровград отличи най-добрите спортисти и треньори за 2023 година

  Община Димитровград отличи най-добрите спортисти и треньори за 2023 година. Това стана на официална церемония тази вечер в спортна зала „Младост”, където кметът на общината Иво Димов връчи отличията на наградените. Спортист на годината в направление „мъже и жени” е европейският шампион по борба Георги Иванов. Титлата бе получена от по-малкият брат на шампиона, който е на подготовка за участие в следващото европейско първенство. 

  В направление „детско-юношески спорт” титлата отиде при Денис Наим, също състезател на СК по борба и Държавен шампион на България през 2023 година. Приза за най-добър треньор бе за Салим Наим от същия клуб. 

  Отличието „Дългогодишен принос в областта на спорта” за 2023 година бе връчено на Георги Кутянов – дългогодишен активен футболист и треньор.

  Община Димитровград активно подкрепя и стимулира развитието на спорта като обновява спортните бази и подпомага спортните клубове. Благодаря за всички усилия, които полагате, за да ги има всички тези деца и младежи, които изграждат навици и печелят отличия по състезания. Основната ни цел е да поддържаме нивото на спортните бази и да има добри условия за детско-юношеския спорт, защото когато ги има тези условия идват и високите спортни резултати. Тази година в бюджета сме предвидили увеличение с 15% за спортните клубове. В общината имате подкрепата за спорта, за да се върви напред и нагоре!”, каза в обръщение към присъстващите кметът Иво Димов.

  Подкрепа за спорта и развитието му изрази и председателят на комисията по "Образование, младеж и спорт" в Общинския съвет Валентин Христов.

   Официалната тържествена церемония бе открита с изпълнението на Химна на Република България от талантливата Даяна Славова.

  Спортист на годината в  направление „детско-юношески спорт”:

  І място – Денис Наим – СК по борба Димитровград;

  ІІ място – Никол Филипова – СК „Младост“ Димитровград;

  ІІІ място – Владимир Мандалов – СК по борба Димитровград ;

  ІV място – Галена Тенева – СК „Младост“ Димитровград;

  V място – Теодор Живков Тончев – СК „Фаворит“, Модел клуб Димитровград;

  VІ място – Виктор Янков – СК „Младост“ Димитровград;

  VІІ място – Ивайла Ивайлова Димитрова – СК „Бугари“;

  VІІІ място – Борис Георгиев - СК „Карате-клуб Димитровград“;

  ІХ място – Ангелина Димитрова - СК „Карате-клуб Димитровград“;

  ІХ място – Иванина Ангелова Жекова - СК „Бугари“

  Х място – Симеон Валентинов Вълев – Модел клуб Димитровград;

  Х място – Теодор Иванов – СК „Карате-клуб Димитровград“.

  Спортист на годината в направление „мъже и жени” (над 18 години):

  І място – Георги Любомиров Иванов – СК по борба Димитровград.

  ІІ място – Микяй Салим Наим – СК по борба Димитровград.

  ІІІ място – Диана Сарафова - СК „Младост“ Димитровград.

   В категорията „Отбор на годината” бяха отличени два клуба:  СК по борба Димитровград - отбор „мъже“ и отбора по футбол – ФК „Димитровград -1947“.

  „Треньор на годината“ за 2023 е Салим Наим от СК по борба Димитровград. На второто и трето място са Иван Нондов - СК Карате-клуб Димитровград и Стоянка Ангелова – СК „Младост“ Димитровград.

  Носителите на годишните общински спортни отличия за принос в областта на спорта се определят съгласно критериите на Наредба №42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Регламентът предвижда гласуване сред спортните клубове чрез анкетни карти.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини