Хасковска област сред водещите в страната по осиновявания

Хасковска област е на едно от първите места в страната по осиновявани, сочи отчетът за годината от местната структура на Социално подпомагане.

През последния месец на 2023 година -декември са осиновени две деца. Те са вече в семейства на българи на територията на страната. В същото време в регистъра за осиновяване са вписани три дечица.

Миналата година се явява като своеобразно рекордна спрямо броя на децат, които са намерили ново семейство. 39 деца са осиновени, като 19 от тях са останали на територията на България, останалите са заминали след решения на съвета за международно осиновяване в чужбина.

За периода от първи януари до 31 декември 2023 година в регистъра за осиновяване воден в Регионална дирекция „социално подпомагане“ са вписани 47 деца.

И към момента за две от тях върви процедура по осиновяване в страната, информират от социалната служба.

Все по-устойчиво в региона на Хасково се развива и приемната грижа.

Към момента действащите професионални приемни семейства в областта са 111. Запазва се тенденцията от последните години Димитровградска община да е с най-много професионални семейства-56. В Хасково те са 37.

Към началото на тази година в 89 от приемните семейства се отглеждат 100 деца, тъй като в някои от домовете са настанени братя и сестри.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини