Пощата в Димитровград ще приема данъчни декларации

Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица една от тях е и Централна поща в Димитровград информират от приходната агенция. Декларации се приемат и в централните станции в Хасково, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград. От старта на данъчната кампания – 10 януари, трима души са изпратили формулярите си към НАП по пощата, уточняват от приходната агенция в града.

От НАП коментират, че служителите там са обучени в реда по прием на формулярите и следят за: задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение и др.

Подаването на годишни данъчни декларации на пощенско гише се ползва от клиентите на НАП, които нямат възможност за онлайн деклариране, коментират от офиса в Хасково. Данъчните напомнят, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП).

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е 1 април, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа е 30.04.2024 г.

Допълнителна информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция и на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.

Адресите на пощенските станции приемащи данъчни декларации:

Хасково Център на бул. България № 148

Димитровград Център на бул. "Димитър Благоев" № 15
Харманли на пл. Възраждане № 7
Симеоновград ул. "Раковска" № 5
Свиленград на бул. "България" № 124
Любимец на пл. Трети март № 1
Тополовград на бул. "България" № 60
Ивайловград на ул. "България" № 47

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини